nb1.hu

Érd-Komárom: a játékvezetőt is elővették a vendégek – reakciók

Hamar eldőlt a mérkőzés.

ÍME, AZ ÉRDIEK BESZÁMOLÓJA:
 
 
“Keretbe foglalta őszi szezonját az Érdi VSE, amely az első forduló idegenbeli mérkőzéséhez hasonlóan az NB III Nyugati csoportjának 20. fordulójában, hazai pályán is – Pál Szabolcs korai góljával – 1–0-ra győzte le a Komárom VSE-t, ezzel a tabella hatodik helyéről vonul téli szünetre.
 
Bár két meghatározó játékosára, Németh Gábor Vincére és Pallagi Botondra sem számíthatott sérülés miatt a házigazda Érdi VSE, de a Komárom elleni őszi szezonzáróra visszatért a csapatba az eltiltását letöltő Pál Szabolcs.
 
A vendéglátó pedig kiválóan kezdte a mérkőzést, hiszen rögtön az első helyzetet gólra váltoltta, amikor egy jobb oldali akció végén került a labda a hosszún egyedül érkező Pál elé, aki visszabökte a labdát a kapu bal alsó sarkába. A mérkőzés a korai előny után is érdi mezőnyfölényt hozott, a Komárom pedig először a 21. percben jutott valamirevaló lehetőségig, de akkor Szecsődi Gergő lövését a hazai védők szögletre blokkolták. A kevés helyzetet hozó, nyugodt mederben zajló mérkőzésen az első félidő még két helyzetet hozott, amikor egy középről elvégzett távoli komáromi szabadrúgást kellett védenie Kertész Ferencnek, majd két perccel a szünet előtt egy léc alá tartó labdát tolt fölé az érdi kapus.
 
A második játékrészben sem kellett sok az újabb érdi gólhoz, de Szabó Richárd 53. percben leadott lapos, 20 méteres lövését védte Bánfalvi Dániel, a Komárom kapusa. Aztán az 56. percben emberhátrányba kerültek a vendégek, amikor Nagy Tamás a félpályán alattomos módon ütötte meg az érdi Szabó Richárdot a “legkellemetlenebb helyen”. Az emberelőnyt gyorsan kihasználhatták volna az érdiek, de hiába jutott túl Pál Szabolcs már a kapuson is, Farkas Bálint lövését a gólvonalról bravúrral mentettek Szecsődi Gergő.
 
Aztán a 69. percben is meg volt a lehetőség az érdi előny megduplázására, de a szép bal oldali akció végén előbb Szabó Richárd lövését védte Bánfalvi, majd a kipattanó lepte meg a csereként beállt Kürti Zsoltot.
 
Az újabb kapott gól elkerülésében és a kontrákban bízó vendégek jól tartották magukat, a 78. percben pedig szerencséjük is volt, hogy Pintér Nikolasz ígéretes helyzetben nem találta el a kaput. A hajrában minden mindegy alapon próbálkoztak a vendégek, de Kertész Ferenc kapujára nem okoztak veszélyt, azonban az érdiek sem tudták kihasználni, hogy a Komáromnak megnyílt a védelme, de így is 1–0-ra nyertek, keretbe foglalva ezzel az őszi szezont.
 
“Örülök, hogy ismét kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót és gratulálok a csapatomnak az egész őszi produkcióhoz és a hatodik helyhez. Köszönjük az ősszel kilátogató szurkolóinknak és mindenkinek a támogatást és kellemes ünnepeket kívánunk mindenkinek” – mondta Ebedli Zoltán.
 
“Ebben a mérkőzésben abszolút nem volt benne a kiállítás, nagyon jó mérkőzés kerekedhetett volna belőle, mindkét csapat támadni akart és gólt akart szerezni, de szervezetten is védekezett, ebből kihoztunk körülbelül nyolc sárgát és egy piros lapot, pedig nem volt benne. A játékvezető szépen lassan fordította át a meccset a hazai csapat javára. Nem ezen múlt, mert már a negyedik percben kaptunk egy gólt egy védelmi hibából, utána viszont semmi olyan nem történt, ami piros lapot vagy nyolc sárgát eredményezett volna. Meg kellett próbálnunk gólt szerezni, de a szerencse sem állt mellénk” – fogalmazott Nagy Gábor, a Komárom VSE vezetőedzője.
 
Az Érdi VSE a Komárom VSE elleni győzelemmel a tabella hatodik helyéről vonul téli szünetre. A 2023-as év első tétmérkőzésére február 12-én, Tatabányán kerül sor.”
 
NB III, Nyugati csoport, 20. forduló
Érdi VSE–Komárom VSE 1–0 (1–0)
Érd, 100 néző. V.: Szilágyi S. (Kovács Z., Molnár A.)
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Fülöp, Gajda, Pintér N. – Farkas B. (Kürti, 65.), Morvai, Göblyös, Révész, Pál Sz. (Molnár D., 80.) – Szabó R. (Csoma-László, 87.)
Edző: Ebedli Zoltán
Komárom VSE: Bánfalvi – Szecsődi (Jóna, 74.), Nagy T., Horváth M., Schiller – Köles – Torma (Milos, a szünetben), Gelencsér (Katona A., 74.), Nagy Z., Sandal – Tóth Gy. (Nagy L., szünetben)
Vezetőedző: Nagy Gábor
Gól: Pál Sz. (4.)
Kiállítva: Nagy T. (56., Komárom)
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC