nb1.hu

Ennél csak erősebb lesz a Pécs

Pécs – Erőss szerint komoly tényezők lesznek a bajnokságban.

A pécsi védelem egyik oszlopa, Erőss Csaba szerint, ha teljesen összeszokik a keret, még meggyőzőbbek lesznek.

 

 

Ki gondolná, hogy Erőss Csaba még csak 23 éves lesz októberben? Magabiztos és nyugodt védőjátéka biztosan nem erre enged következtetni. NB II-t is megjárt bekk már tavaly is a PMFC-t erősítette, akkor Erdős Sándorral garantálták a hátsó stabilitást. Idén új társat kapott maga mellé a siófoki születésű játékos, de a két kapott gól nélkül lehozott találkozó alapján úgy tűnik, ez nem zavarta össze.

 

 

– Volt néhány változás a csapatban, hogy látod, milyen lesz az idei PMFC?

 

– Az elmúlt két meccs és a felkészülési találkozók alapján úgy gondolom, komoly tényezők leszünk ebben a bajnokságban. Jobbak, mint amilyennek most vagyunk. Még nem állt teljesen össze az együttes, ennek ellenére a helyzeteink megvannak. Reméljük, ezeket egyre jobban ki is tudjuk használni és akkor még meggyőzőbbek leszünk.

 

– Nyáron tanulmányai miatt távozott megszokott védőtársad, Erdős Sándor, ráadásul több új játékos is érkezett a hátsó alakzatba. Mennyire találjátok meg a közös hangot?

 

– A két meccsen kapott 0 gól szerintem önmagáért beszél. Igaz, ki kell emelni, hogy ez a csapatrész is csiszolódik még. Fellai Józsival jó együtt játszani, hiszen egy magabiztos, rutinos bekkről van szó. Korábban már Kozármislenyben is futballoztunk együtt az NB II-ben, úgyhogy nagyon nem is kellett ismerkednünk.

 

– Mennyire volt nehéz az átállás az osztályváltást követően?

 

– Ami az NB III-at illeti, annyiban különbözik a megye I-től, hogy az ellenfelek felkészültebbek taktikailag és fizikálisan is. Már nem fulladnak ki a második játékrészben, abban az időszakban többé nem számíthatunk komoly erőfölényre.

 

– Sőt, mindkét meccsen át kellett élnünk meleg pillanatokat a végjátékban. Mennyire nagy ilyenkor a nyomás? Ha az utolsó percekben hibáztok egyet, akkor fontos pontokat veszít a csapat.

 

– Azért a támadóknak is megvan a felelőssége az ezekhez hasonló meccsekben, hiszen, ha valamelyik védő hibázik, és a végén egyenlít az ellenfél, akkor őket is elő lehet venni, hogy miért nem rúgtak be többet a helyzetekből.

 

– Két győztes meccsel a hátunk mögött a 4 pontos Méhkerékre látogat a PMFC vasárnap. Mit vársz attól a bajnokitól?

 

– Kemény meccsre készülünk, hiszen hosszú utazás vár ránk, ami sokat kivesz az emberből. Ráadásul a helyi együttesről azt mondják, hogy küzdős, harcos csapat, biztosan nem fogják könnyen adni a bőrüket. De ezekkel meg kell birkóznunk, bízok a győzelemben. – Válaszolt a védő a klub honlapján közzétett interjúban

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC