nb1.hu

Elveszítette a "bajnoki döntőt" az aranyesélyes – reakciók

Sejtelmes nyilatkozatot adott a szakmai koordinátor.

Beragadt a tavaszi szezon rajtjánál a Füzesgyarmat csapata. A 2020-as évnek még listavezetőként nekivágó alakulat előbb az ESMTK csapatával játszott 1-1-es döntetlent, majd a legutóbbi fordulóban az Egertől szenvedett 1-0-s vereséget. Természetesen az egri létesítménybe sem mehettek drukkerek a kormány által elrendelt veszélyhelyzet miatt.
 
A szombati összecsapáson az első félidőben a Gyarmat dominált, de a gólszerzés nem jött össze a vendégeknek. A legnagyobb lehetőség Vincze Ákos előtt adódott, de ő sem tudta értékesíteni a helyzetét. A szünet után aztán az egriek megszerezték a vezetést: Olasz Dénes kb. 15 méterről lőtte ki a hosszú felső sarkot. A folytatásban a gyarmati weboldal beszámolója szerint a Füzesgyarmat játéka görcsössé vált, így nem sikerült a pontszerzés.
 
A Gyarmat botlását kihasználta a DEAC, a debreceni alakulat 1-0-ra győzte le a Hatvant. Ezzel a diadallal a cívisvárosi csapat átvette a vezetést az NB III Keleti csoportjában.
 

Elképesztő hajrával nyitotta az új évet a DEAC – reakciók

 

Jelenleg a koronavírus miatt minden bizonytalan, így az is kérdéses, hogy lesz-e hétvégén forduló. Boros Tibor, a Füzesgyarmat szakmai koordinátora nagyon sejtelmes nyilatkozatot adott a botlást követően. Boros nagyon csalódott volt, és úgy véli, az egri vereséggel az egész éves munkájuk veszett kárba.
 
"A vészhelyzet miatt bizonytalan a bajnokság jövője, ezért is kértem a játékosokat arra, hogy úgy álljanak a feladathoz, mintha egy bajnoki döntőt játszanának és tegyenek meg mindent a siker érdekében. Amennyiben nem lesz folytatása a pontvadászatnak, akkor a pillanatnyi állás alapján is lezárhatják azt. Nem foglalható szavakba, hogy mennyire csalódtam a mai teljesítményünk láttán, bár ne lenne igazam, de lehet, hogy az egész évünk munkája veszett kárba ma" – fogalmazott Boros Tibor
 
Sütő Szilárd szerint a felszabadult játék eredményre vezetett.
 
"A múlt héten a Hatvan ellen nem mutattuk a legjobb formánkat,  mert a túlzott akarás görcsösségbe ment át. A mai napon sokkal felszabadultabb játékot mutatott be a csapat és megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Nagyon boldog vagyok, hogy ismét sikerült kapott gól nélkül lehozni egy újabb bajnoki találkozót. A csapat nevében szeretném megköszönni a stadionon kívülről minket támogató szurkolok buzdítását!" – mondta az Eger vezetőedzője
 
Eger SE–Füzesgyarmati SK 1–0 (0–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Eger, zárt kapuk mögött. Vezette: Kátai Gábor (Benkő Róbert, Gavalla-Kulcsár Judit).
Eger: Nacsa – Nemes, Valkay, Gajda, Debreczeni – Lőrincz,Vitelki – Vajda (Révész, 92.), Gresó, Deli (Csifó, 71.) – Olasz D. Vezetőedző: Sütő Szilárd.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Vincze (Toca, 46.), Raducu, Benkő-Bíró, Fejes (Katona Gy., 78.) – Székely, Constantinescu, Achim Á., Kovács D. Sz. (Kis Sz., 57.) – Cigan. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Gólszerző: Olasz D. (48.).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC