Első felnőtt meccsén 11-est védett a Puskás Akadémia ellen a tehetség - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Első felnőtt meccsén 11-est védett a Puskás Akadémia ellen a tehetség

Simon Zoltán - 2021. October 06. Wednesday 16:16
Nem is kaptak ki emberhátrányban.
Kép forrása: Kelen SC
ÍME, A KELEN SC BESZÁMOLÓJA:
 
"Előbb kiegyenlített, majd kapusa elvesztése után az NBIII-ban büntetőhárítással debütáló Besze Hunornak is köszönhetően otthon tartott egy pontot a Puskás Akadémia ellen a felnőtt Kelen.
 
Izgalmas meccset láthatott Kelenvölgy közönsége a hétvégi, Kelen SC – Puskás Akadémia II (a felcsútiak a Mosonmagyaróvár otthonában pótolnak elmaradt meccset - a szerk.) NBIII-as bajnoki mérkőzésen, ahol a jó erőkből álló vendégek szereztek vezetést, de a Kelen – jó szokásához híven – nem esett össze, és előbb talpra állt, majd emberhátrányban is talpon maradt a küzdelemben.
 
Az NB III Nyugati-csoportjának 10. fordulójában a Puskás Akadémia második számú csapata látogatott a Hunyadi Mátyás úti Kelen sporttelepre, ahol közel 300 szurkoló láthatta az összecsapást. A mérkőzést remek tempóban kezdte a Kelen, amelynek sikerült olykor veszélyt teremtenie a vendégek kapuja előtt, bravúrra azonban egyszer sem volt szüksége a felcsútiak hálóőrének, Kiss Ágostonnak. A kezdeti Kelen-rohamok után aztán percről-percre egyre jobban szervezte a védekezését a Puskás Akadémia, ehhez pedig nagyban hozzájárult az NB I-ben bronz, és ezüstérmet is nyerő Yoell Van Nieff, aki láthatóan kiemelkedett a vendégek közül.
 
Az első negyedóra végén aztán be is talált a vendég csapat, Papp Kristóf szezonbeli első gólját épp Zima Ádám kapujába rúgta. És ha már szóba került csapatunk büntetőgyilkos hálóőre, az idén már négy tizenegyest is kivédő kapust a 73. percben úgy állította ki Sándor Csaba játékvezető, hogy a tizenhatosát elhagyó Zima lábbal tisztázott egy szabad labdát, amelyre a vendégek csatárával együtt törtek, majd a tisztázást követően egymás útjába estek, a büntetőterületen kívül kezdődött, de a vendég csatár lendülete miatt azon belül végződött szabálytalanságot pedig nem csak hogy tévesen, a vendégek előnyére ítélte meg a játékvezető, de ráadásul tizenegyesrúgásnak nyilvánította, kapusunkat pedig piros lappal kiállította, noha ő lábbal tört a labdára, az új szabályok értelmében pedig ilyenkor csak sárga lapnak kellene érkeznie.
 
A hazai szurkolók felháborodása közben kényszerből cserélnie kellett Harmati Tamás vezetőedzőnek, aki a második félidő elején egy remek szóló után kiegyenlítő Borbély Bence helyére az NB III-ban a vasárnapi meccsen debütáló cserekapust, Besze Hunort küldte pályára. A 21 éves hálóőr úgy tette meg első lépéseit a felnőttek között országos szintű bajnoki tétmeccsen, hogy egyenesen a gólvonalunkra kellett állnia, hiszen érkezett a vendégek büntetője. A 2021-2022-es NB III-as szezon forgatókönyvében pedig nem volt még olyan eset, hogy a Kelen hazai pályán gólt kapott volna büntetőből, Besze Hunor pedig remek vetődéssel tett arról, hogy ez a tétel továbbra is életképes maradjon – bravúrjával életben tartotta csapatunkat, amely a Kelen szurkolók biztatása közepette végig is harcolta a mérkőzést, és otthon tartott egy értékes pontot.
 
A mérkőzést követően együttesünk vezetőedzője, Harmati Tamás is büszke volt csapata tartására.
 
–  A nézők számára egy kifejezetten izgalmas mérkőzést játszottunk, volt benne minden. Büszke vagyok a csapatom teljesítményére, és hogy azt a mérkőzés nagy részében következetesen magasan tudta tartani, ráadásul egy megerősített Puskás II. ellen is képesek voltunk a saját arcunkat mutatni. Amikor emberhátrányba kerültünk, onnantól egyértelműen az egy pont megtartása volt a cél, és ezt a játékosaim hozzáállása és fegyelmezettsége miatt sikerült is megvalósítani. Gratulálok mindkét csapatnak!    
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!