nb1.hu

Elképesztően szoros a harc a feljutásért nyugaton – ELEMZÉS

Őrzi előnyét az Érd.

 

Az NB III Nyugat csoportjának élén az Érdi VSE telel. Limperger Zsolt együttese utolsó találkozóját megnyerte a Sárvár ellen, és ugyan az azt megelőzőt elveszítette a kiesőhelyen álló Hévíz otthonában, 39 szerzett ponttal így is az első pozícióban van. A legtöbb győzelemmel is rendelkező érdiek előnye négy pont a zsinórban három döntetlent felmutató III. Kerülettel, hat az abszolút meglepetéscsapat, újonc Lipóttal szemben.

 

Ha megvizsgáljuk az érdiek teljesítményét, abszolút kiegyensúlyozottnak mondható, hisz hazai pályán 21, míg idegenben 18 pontot szereztek, igaz, míg saját pályájukon veretlenek maradtak, addig otthonuktól távól kétszer is vereséget szenvedtek. 13 kapott góljuk a legkevesebb az idényben, és 36 lőtt találatuk is a második legjobb. Érdekesség, hogy a későbbiekben még tovább erősödhetnek, ezt támasztja alá friss együttműködésük a Ferencvárossal, amellyek kapcsolatosan itt írtunk.

 

"Szeretnénk megnyerni az NB III-at. Úgy vélem, ha a gárdát 1-2 poszton megerősítenénk, a másodosztályban sem okoznánk csalódást" – mondta a csapat kapusa, Kertész Ferenc.

 

Az Érd a téli alapozást január 13-án kezdi, a március 8-i, Pápa elleni idegenbeli mérkőzés előtt pedig az előzetes tervek szerint hat edzőmérkőzést vívnak Kertész Ferencék.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC