Élen végzett a Honvéd az NB I-es csapatok között - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Élen végzett a Honvéd az NB I-es csapatok között

Simon Zoltán - 2021. December 29. Wednesday 16:46
Kispesti az első 2005 után született az élvonalban.
Kép forrása: Honvéd
ÍME, A HONVÉD BEJELENTÉSE:
 
"Egyetlen NB I-es klub második csapata sem szerzett több pontot a Budapest Honvéd-MFA együttesénél, a mieink a hatodik helyen zárták az őszt az NB III Közép-csoportjában, a három csoportot figyelembe véve egyedül a Paks II áll előttünk – jobb gólkülönbségének köszönhetően. Simon Miklós csapata tehát továbbra is folytatja eredményes szereplését, hiszen a 2020/2021-es kiírásban a Honvéd volt a legjobb második csapat, miközben a Felnőttprogramban szereplő tehetségeink már 16-17 évesen a felnőttek között fejlődhetnek hétről hétre.
 
 

 
„A mostani szezonnak is úgy vágtunk neki, hogy szeretnénk tapasztalatokat gyűjteni, tanulni és az elsődleges cél, hogy úgy tudjunk minél több fiatalnak lehetőséget, tapasztalatot adni, hogy stabil tagjai maradhassunk az NB III-as bajnokságnak – kezdte az őszi idény értékelését Simon Miklós, a Magyar Futball Akadémia szakmai igazgatója, második csapatunk vezetőedzője. – Az előző szezonbeli rendszerünkön alakítottunk még egy kicsit, egyrészt még tovább fiatalítottunk, másrészt pedig érkezett Djordje Kamber, hiszen az volt a célunk, hogy mindig legyenek felnőttjátékosok a srácok mellett, ebben nagy segítségünkre volt Kambi, de említhetném Irimiás Gergőt is. Ha ugyanis megvannak a támaszok, segítenek a tapasztaltabb felnőttjátékosok, akkor még bátrabban fiatalíthatunk. Nagyon jó 2005-ös, 2004-es és 2003-as korosztályunk van, a kölcsönben szereplő 2002-es születésű játékosainkról már nem is beszélve, ezek a srácok reményeim szerint sok örömet fognak még okozni. Emellett óriási dolog, hogy a 2005-ös Szabó Tibor és Szűcs Tamás is meghatározó játékosa lett a csapatnak. Szabó Tibor az MTK elleni szezonzárón például úgy léphetett pályára, hogy mögötte Tomás Tujvel, míg mellett Djordje Kamber és Nir Bardea játszott, ennél többet nem kívánhat egy tapasztalatra vágyó fiatal.“
 
S a pontszámbeli eredményességnél ezek a sokkal fontosabb elemek, hiszen a tapasztalt társak segíti a fejlődést, a legfontosabb eredmény pedig az, hogy ha a játékosaink eljutnak az első csapatig (majd a válogatott és a nemzetközi szintig), ezen az őszön pedig Szűcs Tamás – a magyar labdarúgás első 2005-ben született futballistájaként – debütált az NB I-ben, míg Kerezsi Zalán egyről ötre növelte az első osztályú meccsei számát, ráadásul az MTK elleni bajnokin Szűcs és Kerezsi összjátékából született meg a Honvéd harmadik gólja, amit Nenad Lukic jegyzett."
 
 

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!