nb1.hu

Edzőváltás az Újpest elleni meccs előtt

Hivatalos bejelentés.

Mint szerdán már jeleztük, a gyengébb szereplés miatt edzőváltás történt Szekszárdon. Most már az is végleges, hogy átmenetileg hogyan oldják meg az elküldött Dienes Pál pótlását.
 
ÍME, A SZERKSZÁRD HIVATALOS BEJELENTÉSE:
 
„Klubunk megköszönte a felnőttcsapatunkat irányító Dienes Pál vezetőedző munkáját, helyét a 2015-ben az NB III-ban egyszer már beugróként dolgozó Vizdár Zsolt veszi át.  
 
Tizenöt forduló után a pontvadászat 18. helyén állunk 12 ponttal – egy tíz meccses nyeretlenségi széria nagyon rontja az összképet –, így egyáltalán nem mondható váratlannak a váltás. Dienes Pálnak – aki korábban többször is irányította felnőttcsapatunkat – nem sikerült megtalálni az összhangot a játékosokkal. A koronavírus-járvány miatt befejeződött csonka szezonban 19 mérkőzésen négy győzelem, a 2020/2021-es bajnokságban 15 meccs alatt három győzelem a mérlege. Emellett a Magyar Kupában sem sikerült maradandót alkotni: az országos főtábla első fordulójában 2019-ben a Lipót, idén pedig a megyei I. osztályú Csácsbozsok-Nemesapáti SE búcsúztatta Fejeséket.
 
 

Edzőt vált a kiesés elől menekülő csapat?

Súlyos vereséggel búcsúzhatott. Túlzás lenne azt állítani, hogy szárnyal a Szekszárd az NB III Közép csoportjában. A Tolna megyei alakulat 15 meccs során csak 12 pontot szerzett, így a 18. helyen szerénykedik a táblázaton. A szekszárdiak az előző fordulóban a Paks második csapatától kaptak ki 6-1-re.

 
Vizdár Zsoltnak nem ismeretlen a szerep, hiszen 2015 augusztusában az egy hónap után távozó olasz Luca Carlo Guerrát váltva három NB III-as bajnokin már irányította csapatunkat. Őt Nagy Tamás követte a vezetőedzői poszton. A pécsi szakvezetővel sem sikerült kilábalni a mély hullámvölgyből – akkor tizenegy vereséggel kezdtük a bajnokságot –, az ő munkáját is megköszönte klubunk vezetése, végül Dienes Pál tartotta benn csapatunkat. Az 57 éves tréner az utolsó hét találkozón vitte véghez a kisebb csodát.
 
– A héten Juhász Mátéval ketten irányítjuk a csapatot – mondta Vizdár Zsolt. – A klubvezetés több edzővel is tárgyal, a megbízatásunk az új szakvezető érkezéséig szól. Amennyiben az elkövetkező napokban, hetekben egyik szakemberrel sem jönne létre egyezség, akkor is csak az őszi szezonból hátralévő hat találkozóra vállalnám a munkát. Edző hitvallásom: aki nem velem, az ellenem, aki ellenem, az a Szekszárdi UFC ellen…”
 
A Szekszárd vasárnap a 13., Újpestet fogadja.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC