nb1.hu

Dunaújvárosi kiütés: reakció, gólok története

Kulcs volt a magas védekezés.

Nagyon sima, ötgólos győzelmet aratott a Dabas-Gyón elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma kora délután.
 
ÍME, A GYŐZTES FÉL BESZÁMOLÓJA:
 
"A tabella tizennyolcadik helyén álló Dabas-Gyón elleni hazai mérkőzéssel folytatta az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros PSE labdarúgó csapata ma délután egy órától. Varga Balázs együttese természetesen a siker reményében vágott neki az összecsapásnak, s bár igyekezett gyorsan magához ragadni a kezdeményezést, az első percekben még nem találta a fogást a magasan védekező vendégeken. Az első komolyabb helyet Székely Benedek előtt adódott, ám nem tudta elvinni a labdát a kifutó kapus mellett. A 19. percben ismét az ellenfél kapuja volt az egyik főszereplő, ám ezúttal nem jött össze bátor kijövetele, mert rossz helyre fejelte a játékszert, amit Szepessy köszönt meg szépen, s jó harminc méterről az üresesen hagyott kapuba lőtt (1-0)
 
A gól után még inkább megjött a mieink játékkedve, egyre többet, egyre veszélyesebben támadott a DPASE, mely a 35. percben egy végletekig kijátszott akció végén Novák közeli találatával duplázta meg előnyét, így biztos vezetésből várhatta a második felvonást (2-0).
 
Melyből még három perc sem telt el, mikor újra lenullázta ellenfele védelmét a Varga-csapat, s bár Szepessy közelről még a kapufát találta el, a kipattanóra jól érkezett Tóth Ákos, gyakorlatilag el is döntötte a találkozót (3-0). 
 
 

 
Az újabb hazai gól látványosan megfogta az ellenfelet, s ezt kíméletlenül ki is használták a mieink, mert az 53. percben Székely futott el remekül a jobb szélen, majd éles szögből kilőtte a jobb alsót (4-0). 
 
Ezzel sem volt vége még a hazai gólok sorának, mert a 62. percben Szepessy előkészítése után Papp vágta a kapuba a labdát tizenhárom méterről, s innentől már tényleg csak a hazai siker mértéke lehetett kérdéses (5-0).
 
A hátralévő szűk fél órában több helyen is változtatott csapatán Varga Balázs vezetőedző, s bár akadtak így is lehetőségek mindkét oldalon, az eredmény már nem változott, így labdarúgóink nagyon sima, 5-0-s győzelemmel erősítették meg második helyüket a bajnoki tabellán.
 
Dunaújváros – Dabas-Gyón 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Szepessy, Novák, Tóth, Székely, Papp.
 
Varga Balázs: „A mérkőzés előtti célunk az volt, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból. Úgy érzem ez sikerült 70 percig, de utána is próbálkoztunk, csak már több pontatlanság volt a játékunkban, ezért nem szereztünk újabb gólt. Nekünk – főleg hazai pályán – mindig ilyen teljesítményt kell nyújtanunk. Itt arra gondolok, hogy támadólag léptünk fel, kontrolláltuk a játékot, végig magasan védekeztünk. Gratulálok a csapatnak a nagyszerű győzelemhez!”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC