Dráma: felszámolhatják a legendás klubot - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Dráma: felszámolhatják a legendás klubot

Simon Zoltán - 2017. February 18. Saturday 12:16
Tatabánya - A legújabb hírek szerint itt a vége.

 

A csakfoci.hu információi szerint felszámolják a 107 éves Tatabányát. A klubnál az elmúlt hónapokban folyamatosan kaotikus volt a helyzet. Bár a tatabányai focicsapat olasz, többségi tulajdonosa néhány napja egy helyesírási hibáktól hemzsegő, magyartalan posztban visszatért a Facebookra, és azt írta, 8 játékossal és új "staff"-fal küzdenek, már akkor is nehéz volt elképzelni, hogy ki tudnak állni a hétvégi bajnokira.
 
Néhány napja az egyesület többségi tulajdonosa azzal a kéréssel fordult a tatabányai foci hosszabb távú újjáépítésén dolgozó TFCE-hez, hogy további együttműködés keretein belül biztosítsák utánpótláskorú játékosaikkal a gazdasági társaság által üzemeltetett csapat NB III-ban való szereplését, és ezzel segítsék a társaságot.
 
A TFCE elnökségének álláspontja szerint ez az együttműködés szakmai szempontból a fiatal, 17-18 éves labdarúgók ismételt túlzó megterhelését jelentené, ezért az Egyesület elhatárolódott minden olyan megállapodástól, amely nem a labdarúgók érdekeit tartja szem előtt. Így a TFCE elnöksége a befektető kérésére reagálva, nemmel válaszolt.
 
 
Új edzővel kezdi a tavaszt a Tatabánya - NB3.hu
 
 
 
Az elmúlt hónapokban a klub számos büntetést kapott az MLSZ-től a fizetések elmaradása miatt, kizárták az átigazolásból, a szakmai stáb pedig szerződést bontott. A tartozások, valamint az emiatt kialakult állapotok miatt a hírek szerint felszámolják a patinás magyar egyesületet.
 
A korábbi játékosok a Bérgarancia Alaptól kaphatják meg elmaradt fizetésüket, amennyiben benyújtják erre az igényüket. A felszámolást az sem befolyásolja, hogy új ügyvezető, valamint új vezetőedző van a Tatabánya élén.
 
A csapat jelenleg 11. az NB III Nyugati csoportjában, vasárnap a Gyirmót II-vel játszana.
 
A Tatabánya története során kétszer hódította el a Közép-európai Kupát, háromszor jutott a Magyar Kupa döntőjébe. Olimpiai bajnok játékosai voltak - Csernai Tibor, Gelei József, Menczel Iván, Szepesi Gusztáv -, Kiprich József személyében gólkirálya is volt, edzőként többek között Lakat Károly, Grosics Gyula, Hidegkuti Nándor és Dalnoki Jenő is dolgozott az együttesnél.
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!