nb1.hu

Dolgozott Zengával és Bielsával, de zakóval kezdett a portugál edző

Győzelmeket vár.

Dolgozott már Walter Zengával és Marcelo Bielsával, most pedig a Szeged-Grosics Akadémia együttesénél irányítja a szakmai munkát a portugál João de Oliveira Janeiro. Az 1981-es születésű szakembernek nem sok ideje volt a felkészülésre, hiszen két nappal az első meccse előtt érkezett hazánkba. Bemutatkozó mérkőzésén otthon szenevdtek 2-1-es vereséget a SZEOL-tól.
 
"Ahogy mondtam, időbe telik majd, mire a játékosok megértik az új modellt, és hisznek is benne, de valahogy addig is eredményesnek kell lennünk. Szerencsések vagyunk, hogy ebben az iparágban dolgozhatunk, mert nekem ez a munka örömöt ad. A játékosoknak is élvezniük kell az ezzel töltött időt, azt szeretném, hogy szórakozva éljék meg ezt. Azt akarom, hogy az emberek körülöttem higgyenek, hogy harcoljanak, és minden energiát a közös cél elérésére, vagyis a győzelemre fordítsanak. Nem mondom, hogy könnyű lesz ez a két meccs, de biztos vagyok benne, hogy találunk olyan mechanizmusokat, amelyek megmutatják a csapat valódi értékét" – mondta a klub honlapjának a portugál.
 
João de Oliveira Janeiro pályafutásának főbb állomásai:
 
A portugál Clube Futebol Belenenses együttesével úgy jutott fel az első osztályba, hogy megdöntötték a második vonal pont és gólrekordját.
A portugál első vonalban kiharcolták az Európa Liga csoportkörében való szereplést, ekkor (2012-14) asszisztens edzőként dolgozott a klubnál.
A portugál első osztályban az Estoril Praia Sad gárdájához igazolt. A klub 9 fordulóval a vége előtt rossz pozícióban állt, de a bajnokság végén mindössze három pontra voltak a nemzetközi kupaszerepléstől
2015-ben asszisztens edző lett a GS Loures együttesénél, a 2015/16-os idényben az első helyezést értek el a II. B osztályban és megteremtették a feljutás lehetőségét.
A GD Cova da Piedade U19-es csapatával a klub történetének legjobb eredményét elérve feljutottak az első osztályba.
Az utóbbi időszakban az Egyesült Államokban dolgozott egy klub átalakításában.
Mindezek mellett 2010-12-ig az Athletic Bilbao és az Al Jazira Dubai edzőit segítette taktikai elemzésekkel, több televízió és labdarúgással foglalkozó újság taktikai elemzője.
A taktikai periodizáció szakembere, a Johan Cruyff Egyetem ösztöndíját nyerte el a legjobb posztgraduális diplomával a sport menedzserek között.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC