nb1.hu

Dobogós lett a Somos utánpótlás csapata

Somos - Harmadik helyen végzett az U17-es korosztály.

Az országos kiemelt Közép-Kelet csoportban bronzérmet szerző U17-es gárdánk edzője, Sebestyén Szilárd nagy fegyverténynek tartja együttese elért eredményét.

Jól sikerült szezont tudhat a háta mögött U17-es gárdánk: a kiemelt Közép-Kelet csoportban szereplő fiataljaink bronzéremmel fejezték be az elmúlt bajnokságot, ezen felül pedig külön kiemelendő, hogy az országos vérkeringésben futballozó Nógrád megyei utánpótlás egyesületek közül a legjobb eredményt könyvelhették el a legutóbbi évadban. A srácok teljesítménye kapcsán vezetőedzőjük, Sebestyén Szilárd osztotta meg  gondolatait a csapat honlapjával.

 

– Megyénk, országos kiemelt vérkeringésben vitézkedő csapatai közül ti értétek el a legjobb eredményt az elmúlt szezonban. Mit gondolsz erről a tényről?
– Ez minden szempontból nagyon nagy fegyvertény, legfőképpen, ha abból indulunk ki, hogy ez a korosztály az előző évben megnyerte saját U15-ös bajnokságát, míg most három játékosunkat kivéve, az U17-es versenykiíráshoz képest egy vagy két évvel fiatalabb csapatként szereztük meg a bronzérmet, amit kifejezetten nagy eredménynek tartok. Célkitűzésünk a 3-5. hely valamelyikének megszerzése volt, végül pedig sikerült elérnünk a felvázolt pozíciók közül a legjobb eredményt és fel tudtunk állni a dobogó legalsó fokára.

 

– Kimondható, hogy csapatod kihozta magából a maximumot?

– Igen, tény és való, ez volt a maximum, mert volt két jobb csapat, mint mi. A II. Kerület a Vasas egyik fiókcsapata, ráadásul a bajnokság korosztályának megfelelő, teljes létszámban ’99-es születésű játékosokat szerepeltettek, illetve rajtuk kívül volt egy Újpest, mely társaság több gárdából szedte össze a legjobbakat, a Fradiból, a Honvédból, a Győrből és a Puskás Akadémiából is igazoltak, "Újpest Elitnek" is nevezték őket. Azt gondolom, ez a szereplés volt most a maximum, de nekünk ez a harmadik hely aranyéremmel ér fel, mi úgy tekintünk magunkra, mintha bajnokok lennénk, mert sajnos az említett klubokkal sajnos nem tudtuk felvenni a versenyt.

 

– Hogyan tekintesz vissza a mögöttünk hagyott évad egészére?

– Annak idején, 2015 nyarán nagy dilemmában voltunk, mivel az SBTC olyan helyzetbe került, hogy már nem tudta számunkra megfelelőképpen biztosítani a fejlődést, ezért úgy határoztunk, átigazolunk a Somoshoz, és úgy gondolom, ez a döntés jó volt, mert az egyesület vezetése maximálisan biztosította részünkre a fejlődéshez szükséges körülményeket. A minket megelőző csapatokon kívül a többiekkel abszolút fel tudtuk venni a versenyt, mindegyikkel partiban voltunk és meggyőző fölénnyel tudtuk őket térdre kényszeríteni, így az elért helyezésünk reális. Az ősz és a tavasz folyamán is volt egy-egy betlink, mely mérkőzések nem úgy sikerültek, ahogy elterveztük, a Pestszentimrénél kettő-kettes döntetlent játszottunk, ezen a találkozón sem egyénileg, sem a csapat szempontjából nem sikerült semmi, ahogy mondani szokták, ha reggelig játszunk, ezt a meccset akkor sem tudtuk volna megnyerni. Ettől a mérkőzéstől elvonatkoztatva viszont már az őszből is kihoztuk azt, amit lehetett, ennek köszönhetően pedig az első félévet is a harmadik pozícióban zártuk. A tavaszról annyit, hogy már az első négy fordulóban túlestünk a II. Kerületen és az Újpesten, az előző félszezonban lejátszott összecsapáshoz képest viszont sokkal jobban partiban tudtunk velük lenni, ahhoz képest, hogy korábban öt, illetve hatgólos vereségeket szenvedtünk ellenük, ekkor nagy küzdelmek végén egy, illetve két góllal maradtunk alul velük szemben, de mindkét mérkőzésen legalább a döntetlen felelt volna meg a játék képének. ami viszont még a rutintalanságunk miatt nem tudtunk elérni. Ahogy említettem, tavasszal is volt egy ballépésünk, ugyan ez sem vereséggel, hanem három-hármas döntetlennel végződött, de itt sem tudtuk azt nyújtani, ami a találkozó megnyeréséhez kellett volna, lekezeltük az ellenfelet és így sajnos elmaradt a három pont megszerzése, ami abból a szempontból lett volna nagyon jó, mert így valamivel könnyebb helyzetbe kerülhettünk volna a minket követő riválisokkal szemben, így viszont győzni kellett náluk idegenben ahhoz, hogy meg tudjuk tartani a harmadik helyet. Ez hála Istennek végül sikerült, a SZAC-ot és az RKSK-t is megvertük, ami nagy fegyvertény volt, egyúttal pedig ott maradtunk a dobogó legalsó fokán, a felnőttek Putnok elleni mérkőzésének szünetében pedig átvehettük érmeinket, majd június 10-én egy bankettel zártuk le az idényt.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC