nb1.hu

Diósdi támadóval erősít a BKV Előre

Budapest - Solymos Zoltán az előző idényben háromszor volt eredményes.

Huszonöt bajnokin csupán háromszor volt eredményes az előző szezonban. Egy csatártól, egy huszonnegyedik életévében járó éktől nem sok, legyinthetnek sokan, csakhogy az NB III, Nyugati csoportjában szereplő Diósdi TC-nél Solymos Zoltán a 2015/2016-os évadban nehezen tudott csak és kizárólag a futballra koncentrálni. – tette közzé a Foci a köbön oldala.

 

A tankszerű támadó továbbállt. Nem maradt Diósdon, így az ősszel már a BKV Előre együttesét erősíti. Azt a csapatot, amelynél komoly változások történtek a nyáron, elég, ha csupán az edzőcserére gondolunk. Meg persze jó néhány alapember távozására. A gólerős futballista mindenütt hiánycikk, márpedig Solymos Zoltán érzi a kaput fejjel és lábbal is, amit bizonyított tavaly tavasszal, hiszen a Tatabánya, a Sárisáp és a Dorog egykori játékosa 14 meccsen 7 alkalommal volt eredményes Diósdon. Olyan félszezonja volt neki és a csapatnak, mint nem egyszer Horváth Ferencnek, a Diósgyőr nyáron kinevezett edzőjének fénykorában: a korábbi 32-szeres válogatott támadónak olykor még a háta közepéről is a kapuba pattant a labda.

 

„Szeretnék minél többet fejlődni. Azt hiszem, ehhez Diósdon minden feltétel adott. A sérülés miatti kihagyás után nagyon fontos volt, hogy állandó játéklehetőséget kaphassak, amiért persze minden edzésen meg kell és meg kellett küzdenem. Szeretnék ezen az úton tovább menni és minél többet játszani, fejlődni. Nem titkolt célom, hogy magasabb osztályban szeretnék játszani.”

 

Solymos Zoltán mindezt 2015 áprilisán mondta a honlapunkon is megjelenő interjújában. A csatár a közlekedésiekhez szerződésével először próbálhatja ki magát a fővárosban, ám nem csupán az új közeg, a vibráló Budapest miatt nem lesz könnyű dolga. A BKV Előre a felkészülés során négy találkozót játszott és egyszer sem nyert. Bármennyire is hihetetlen, de sorrendben az ESMTK-tól, a Jászberénytől és a REAC-tól is 3–2-re kaptak ki a Sport utcaiak, míg az FC Hatvantól 2–1-es vereséget szenvedtek. Szerda délelőtt 10 órakor az NB III, Nyugati csoport legutóbbi bajnoka, a Ferencváros II. otthonában vizitálnak Batári Csaba tanítványai. Ki tudja, lehet, hogy ezen a meccsen már jön a Solymos-gól, és vele együtt az első győzelem.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC