nb1.hu

DEAC: Sidibe még mindig remekel

Ez a debreceniek hete volt.

ÍME, A DEAC BESZÁMOLÓJA:
 
"A Debreceni Egyetem alakulatának öröme nem lehet felhőtlen Papp Ferenc súlyosnak tűnő térdsérülése miatt.
 
A DEAC futballistái szerdán a Jászberényt győzték le 3-2-re, szombaton pedig a Füzesgyarmat ellen akarták itthon tartani a három pontot. Sándor Tamás vezetőedző a hétközi kezdőhöz képest csupán egy helyen változtatott, Virág Ákos helyét Soltész János foglalta el. A füzesgyarmati játékosok közül Karikás Krisztián otthonosan mozoghatott a stadionunkban, hiszen korábban több szezont is lehúzott a csapatunkban.
 
A meccs elején ugyan többet birtokoltuk a labdát, de a vendégek előtt adódtak helyzetecskék. Nálunk az első lövést Székely Dávid eresztette el a 14. percben, de a bombája a kapu fölé szállt. Sándor Tamást eléggé faragták a Békés megyeiek, középpályásunkat kétszer is ápolni kellett az első negyvenöt minutum során. Nem igazán sikerült feltörnünk a jól tömörülő füzesgyarmati védelmet, így sokáig úgy tűnt, hogy 0-0-s eredménnyel zárul az első félidő. Aztán a szünet előtt Székely harcolt ki tizenegyest (a 25 éves támadó ugyanezt tette a Jászberény ellen is), a lehetőséget pedig Sidibe váltotta gólra. Rutinos csatárunk a kapu jobb oldalába küldte a labdát. Sidibe ezen a héten másodszor köszönt be büntetőből.
 
A térfélcserét követően ellenfelünk nagy elánnal vetette magát a küzdelembe. Lippai fejese még a háló tetején landolt, ám Oltean 20 méterről leadott szabadrúgása már gólt eredményezett, Tóth csak beleérni tudott a játékszerbe. A második félidő derekán Molnár a tizenhatosról a bal felsőt célozta meg, de kapusunk szép vetődéssel hárított. Ezt követően Bereczki Dániel került kétszer is ígéretes helyzetbe, ám az eredmény nem módosult. Sajnos a 70. percben Papp Ferenc maradt a földön, tapasztalt védőnk hordágyon hagyta el a játékteret. A 85. minutumban cserejátékosaink kerültek a fókuszba: Bidzilya Anton beívelése után a rövidre érkező Tochukwu látványos csukafejesének ellenszerét nem találta Fildan Calin Florin. Nem sokkal később a piros mezesek közel jártak az egalizáláshoz: a felezővonal közeléből ívelt előre egy szabadrúgást Fildan, Oltean csúsztatása pedig a lécen csattant. A hátralévő időben már nem jegyezhettünk fel veszélyes lehetőséget, így a DEAC hat játéknapot követően veretlen az NB III Keleti csoportjában.
 
Együttesünk a következő fordulóban a remekül rajtoló BKV Előre otthonában vív rangadót.
 
NB III Keleti csoport 6. forduló
DEAC – Füzesgyarmati SK 2-1 (1-0)
DEAC: Tóth D. – Papp F. (Virág Á. M.), Sándor T., Bereczki D. (Bidzilya A.), Spitzmüller I., Al-Sheraji R. M. (Jankelic I.), Soltész J., Lakatos B. Cs., Sidibe I. (Oliver T. O. T.), Orosz M., Székely D. vezetőedző: Sándor Tamás
FSK: Fildan C. F. – Raducu C. S. (Szántó M. S.), Oltean S. A., Molnár M. M., Cigan C.-L. (Molnár Sz. O.), Karikás K. N. (Márkus M.), Borbély Zs., Achim S. Z., Lippai T., Pataki Z. L., H. Shadi vezetőedző: Szabados Tamás szakmai koordinátor: Boros Tibor
Gólszerzők: Sidibe I. 45. p. (11-esből), Oliver T. O. T. 85. p., ill. Oltean S. A. 49. p.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC