nb1.hu

DEAC: megvannak az új edző segítői

Próbajátékosok is vannak.

 

A DEAC közleménye:

 

"A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata jelenleg a második helyen áll az NB III Keleti csoportjában, a listavezető Füzesgyarmattal szemben két pont a hátrányunk. Együttesünket az ősszel Kondás Elemér irányította, de az új évnek már Schön László vezetésével vágunk neki. A Ceglédtől érkezett szakember hétfőn megtartotta az első edzését, amelyen próbajátékosok is feltűntek.

 

A nagy hideg mellett remek hangulat jellemezte a DEAC hétfői tréningjét. Schön László elégedetten összegezett a foglalkozás után, új vezetőedzőnk pozitív tapasztalatokkal gazdagodott. "A srácok jó erőnléti állapotban tértek vissza, megfelelő létszámban dolgozhattunk. Játékospárti edzőnek tartom magam, mindenkivel meg tudom találni a közös hangot. Ezen a héten napi egy tréningen vesznek részt a futballisták, a harmadik-negyedik héten napi két edzést tervezek. Hosszú felkészülés áll előttünk, nem szeretném, hogy monoton legyen ez az időszak, így különböző csapatépítő programokat is beiktatunk a programba, amelyek során a fiúk még jobban megismerhetik egymást" – fogalmazott Schön László.

 

Büszkeség és pozitív impulzusok: új edző a bajnokesélyesnél – interjú

 

Négy fiatal próbajátékos is feltűnt a Dóczy utcai Egyetemi Sportközpontban, de szakvezetőnk nem tervez nagy változtatásokat. Úgy tűnik, az őszi alapcsapatunk tagjaira a folytatásban is számíthatunk. "Meggyőződésem, hogy a keret alkalmas a célok eléréséhez. Egy kész csapatot vettem át, nem kell új együttest építenem. Korai még az átigazolásokról beszélni, ám ha a vezetőséggel úgy látjuk, hogy egy-két poszton erősítésre szorulunk, biztosan megtesszük az ehhez szükséges lépéseket" – mutatott rá a trénerünk.

 

Schön László munkáját Máté Péter segíti, a kapusok felkészítéséért Téglási Gábor felel. Ezzel kapcsolatban Schön elmondta, mindkét kollégája régóta benne van a labdarúgás vérkeringésében, így biztos benne, hogy megfelelően látják el a feladatukat. Hozzátette, fontosnak tartja, hogy helyi kötődésű szakemberek is szerepet kapjanak egy klub szakmai stábjában.

 

Boér elmondta, miért nem lett a DEAC edzője

 

Bárány Donáték a bajnokság tavaszi rajtjáig kilenc felkészülési mérkőzést vívnak. Február elsején a DVSC második alakulatával és a Hajdúszoboszlóval csapunk össze. Emellett többek között a Békéscsaba, a Budaörs (mindkét egylet az NB II-ben érdekelt), a Tállya és a Putnok elleni összecsapás is szerepel a programban.

 

Vezetőedzőnk nem vállalta az ingázást, így Debrecenbe költözött. Ugyan nem sok ideje volt még a város feltérképezésére, de az első benyomásai kellemesek a hajdúsági megyeszékhelyről. "Szeretném megismerni a helyi sajátosságokat és a debreceni embereket. Szimpatikusnak tartom a települést, és tisztában vagyok azzal, hogy Debrecenben a sport kiemelt szerepet játszik, ami örömteli" – zárta mondandóját Schön László.

 

A második helyen álló DEAC tizenhat meccs alatt harmincöt ponttal gazdagodott az őszi szezon során. A listavezető Füzesgyarmat fórja két egység, bízunk benne, hogy a folytatásban el tudjuk tüntetni a különbséget. Együttesünk a 2020-as esztendő első bajnokiján Hatvanban vendégeskedik március 14-én."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC