nb1.hu

BVSC: hibátlan hazai mérleg – reakció

Komoly előnnyel vonulhatnak pihenőre Urbán Flóriánék.

ÍME, A BVSC BESZÁMOLÓJA:
 
“Hazai győzelemmel zárták labdarúgóink a 2022-es naptári évet az NB III Keleti csoportjában. Ez pedig azt jelenti, hogy ősszel az összes meccsét megnyerte a csapat házigazdaként és veretlenül várhatjuk a februári folytatást!
 
Igazán kellemes időjárással köszöntött be a december, amelynek a 2022-es esztendő utolsó bajnokijára – ami papíron már a tavaszi idény első fordulója volt – kilátogató szurkolók is örülhettek. Azonban nem csak a napsütésnek, hanem a pályán látott eseményeknek is örülhettünk a Békéscsaba II ellen. Rögtön a 6. percben Szalánszki Gergő verte meg a védőjét és ment el a jobb oldalon. A középre passzolt labdára Tóth Milán érkezett üresen, aki közelről a bal alsóba gurított (1-0). A folytatásban a BVSC játszott mezőnyfölényben, de az igazán komoly helyzetig a félidő hajrájáig kellett várnunk. Ekkor Tóth Keve lövése súrolta a bal kapufát.
 
A szünetet követően a BVSC játékosai jöttek ki elsőként a pályára, aztán a második félidő kezdete után is az látszott, mintha a Békéscsaba még kicsit az öltözőben maradt volna. Ezúttal Tóth Milán passzolt a 16-oson belül a jobbról érkező Szalánszki Gergőhöz, aki szépen tekert a kapu jobb oldalába (2-0).
 
Aztán az 59. percben egy labdaeladást követően Szilágyi Máté vállalta el jobbal a lövést bő 20 méterről, a vendégek kapusáról pedig a jobb alsóba csorgott a labda (3-0). Urbán Flórián ezt követően frissített a csapaton, hiszen négyes csere következett, többek között Tóth Milán és Szilágyi Máté is elhagyta a pályát.
 
Csapatunk azonban nem állt le a gólgyártással, ezúttal Szalánszkit ünnepelhették a társak, aki a bajnokságban 50. találatunkat szerezte ebben a szezonban. A 71. percben Fisli András jobb oldali elfutását követően Horváth Roland készítette le a labdát az érkező Szalánszkihoz, aki laposan a jobb alsóba lőtt (4-0). Végül a 80. percben még Tamási Zsolt értékesített egy büntetőt, beállítva az 5-0-s győzelmet. Így tízből tíz bajnokit nyert csapatunk otthon ebben az idényben, és veretlenül vezetjük az NB III Keleti csoportját, 13 pont előnnyel a Putnok előtt.
 
“Azért dolgoztunk ebben a félévben, hogy megőrizzük a veretlenségünket és vezessük a bajnokságot. Ez szerencsére összejött és úgy érzem, hogy ma is úgy teljesített a csapat, ahogy az elvárható. Mentünk egészen az utolsó percig, mindegy mi volt az eredmény. Igaz, az első félidőben csak egy gólt rúgtunk, szólt is a mester, hogy ne kényelmesedjünk el, kaptunk egy kis fejmosást, de a második félidőben még négy gólt tudunk rúgni, úgyhogy most büszkék vagyunk magunkra, kicsit pihenünk, aztán januártól kezdjük a felkészülést és folytatjuk tovább” – nyilatkozta a két gólt szerző Szalánszki a lefújást követően honlapunknak.
 
Most a megérdemelt pihenő következik a hosszú ősz után, legközelebb februárban a Füzesgyarmat otthonában lépünk pályára az NB III Keleti csoportjában! Szép volt fiúk! Hajrá, BVSC!
 
Labdarúgó NB III Keleti csoport, 20. forduló
BVSC-Zugló–Békéscsaba 1912 Előre II 5-0 (1-0)
BVSC: Kovács – Tóth Keve, Szalánszki, Szilágyi (Májer 61.), Kelemen, Tóth M. (Horváth R. 61.), Benkő-Bíró, Tamási, Balogh (Fisli 61.), Zöld (Kesselbauer 61.), Király (Tóth Kristóf 72.)
Békéscsaba II: Tomori – Bacsa, Sipaki (Komáromi 46.), Trescsula, Bor, Sztankó (Csák 52.), Oláh (Mágocsi 78.), Bónus, Sipos, Marik (Orvos 52.), Izing
Gólszerzők: Tóth M. (6.), Szalánszki (47., 71.), Szilágyi (59.), Tamási (80. – 11-esből)
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC