nb1.hu

Buta piros döntött a keleti rangadón

A kiállítás megpecsételte a csapat sorsát.

A deac.hu cikkét változtatás nélkül közöljük. 
 
Öt gól, kiállítás, kihagyott tizenegyes, fölényes DEAC-siker – címszavakban így lehetne összefoglalni futballistáink legutóbbi bajnokiját. Sáfár László alakulata a 4–1-es diadalnak köszönhetően folytatta remek hazai szereplését.
 
A DEAC vasárnap délután a Diósgyőr II. személyében a tabellaszomszédját látta vendégül, a debreceniek a 12., míg a miskolciak a 13. helyről várhatták a kezdő sípszót.
 
Sáfár Lászlónak a sérülések okoztak fejtörést, többek között Máté Péter és Ibrahima Sidibe sem léphetett pályára.  Eseménydúsan alakult az ütközet eleje, először a diósgyőriek szerezhették volna meg a vezetést, de Szabados István csodálatos védéssel megóvta a kapuját a góltól. A hatodik percben egy szöglet után a Máté Pétert helyettesítő Katona Tamás fejesét nem tudta hatástalanítani Bukrán Erik. A 28. minutumban Farkas Marcell próbálkozásánál már Szabados is tehetetlennek bizonyult, egalizált a DVTK. Az első játékrész hajrájában felpörögtek az események: előbb Kiss László szerzett lesipuskás találatot, majd Bárdos Bencét könyöklés miatt kiállította a játékvezető.
 
A második félidőben a Krisztiánok vitték a prímet a hazai csapatban, Kerekes Krisztián az 55., míg Karikás Krisztián a 74. percben köszönt be. Karikás egyébként könnyen duplázhatott volna, hiszen a Kerekes által kiharcolt büntetőnél ő állt a labda mögé, ám a kapu fölé bombázott.
 
Hazai pályán továbbra is jól „muzsikálnak” futballistáink, amit ékesen bizonyít, hogy Bíró Péterék tíz forduló alatt tizenkét ponttal gazdagodtak, ebből pedig tizenegyet a Dóczy József utcai stadionban szereztek.
 
„Talán korai ilyet mondani, de hatpontos bajnokit vívtunk, és úgy készültünk erre a meccsre, hogy csak és kizárólag a győzelem az elfogadható. Az elején jött a már-már szokás rövidzárlat, szerencsére Szabados Pisti bravúrral hárított. 1–0 után rúgnunk kellett volna egy másik gólt, ami nem jött össze. A diósgyőriek egyenlítettek, ám jól reagáltunk erre. A kiállítás után a második félidő első tíz percét megnyomták a vendégek, viszont ezt követően eldöntöttük a mérkőzést. A piros lap egyébként nagyban meghatározta a találkozó összképét, hiszen tíz emberre volt megszervezve a diósgyőriek védekezése, és a hiányzó láncszem nagyban befolyásolta a játékukat” – nyilatkozta Sáfár László, akit a hiányzókról is kérdeztünk. Ezzel kapcsolatban a DEAC vezetőedzője elmondta, egy csapat életében mindig adódnak sérülések, de azért bő a keret, hogy megfelelően pótolják a kidőlő embereket.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC