Büszkeség és pozitív impulzusok: új edző a bajnokesélyesnél - interjú - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Büszkeség és pozitív impulzusok: új edző a bajnokesélyesnél - interjú

Bíró Ádám - 2020. January 16. Thursday 11:56
Átigazolási tervekről és a szakmai stáb összetételéről is beszélt a szakember.
Kép forrása: deac.hu
Az nb3.hu is beszámolt arról, hogy a második pozíciót birtokló DEAC csapatát Schön László irányítja a tavasz során. A 45 éves szakember legutóbb a Ceglédet irányította. Jó munkát végzett a Pest megyei klubnál, hiszen az egylet a harmadik helyen telel az NB III Keleti csoportjában. A szerdai sajtótájékoztatót követően Schön László honlapunk kérdéséire is készségesen válaszolt.
 

DEAC: megvan az új vezetőedző

 

Mi fogta meg a DEAC ajánlatában?
 
A város, a futballmúlt, az elődöm személye (Kondás Elemér - a szerk.) és a csapat is fontos szerepet játszott a döntésemben. Nagyon büszke vagyok, hogy ilyen klubhoz kerülhettem. Eddig pozitív impulzusok értek, a tárgyalások is zökkenőmentesen zajlottak. Alig várom, hogy elkezdődjön a munka. Bízom benne, hogy jól fog sikerülni a felkészülésünk. 
 
Mikor kezdik a munkát? 
 
Hétfőn vágunk bele a felkészülésbe. Nyolc hét múlva kezdődik a bajnokság, ami nagyon hosszú idő, próbáljuk minél változatosabbá tenni ezt az időszakot. Sok edzőmeccset játszunk, már vannak olyan találkozók, amelyeket korábban lekötöttek.
 
Mekkora játékosmozgás várható?
 
Az átigazolásokról még picit korai beszélni. Meg kell ismernem a játékosokat, de ez fordítva is igaz. Nagyjából képben vagyok, mivel a csapat több meccsét is láttam, sőt, Sigér Ákossal korábban együtt dolgoztunk. Meggyőződésem, hogy ez a keret el tudja érni a célját, de ha úgy látjuk a vezetőséggel vagy a stábbal, hogy erősítésre van szükségünk, eszközölni fogjuk ezt.
 

Élő közvetítés az átigazolásokról - Priskin a másodosztályban folytatja - NB1.hu

 

A szakmai stáb összetételéről mit lehet tudni?
 
Máté Péter fogja segíteni a munkámat, Téglási Gábor pedig a kapusokat készíti fel. Nem akartam változtatni, mivel jó dolognak tartom, ha helyi kötődésű emberek dolgoznak egy klubnál. Biztos vagyok benne, hogy sikeresen tudunk majd együttműködni.
 
Edzőként hogyan jellemezné magát?
 
A munkában hiszek. Említettem a sajtótájékoztatón, hogy számomra az egyszerű a nagyszerű, nem szeretem túlbonyolítani a dolgokat. Szeretem a támadófutballt. Élvezhető, jó futball a cél, bízom benne, hogy ez eredménnyel is fog párosulni. 
 
A DEAC 16 összecsapás alatt 35 pontot szerzett az ősszel a harmadosztály Keleti csoportjában. A cívisvárosiak hátránya csupán kettő pont a listavezető Füzesgyarmattal szemben. A gárda a 2020-as esztendő első bajnokiját a Hatvan otthonában vívja meg március 14-én. 
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!