Budaörs: célokat fogalmazott meg a sportigazgató - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Budaörs: célokat fogalmazott meg a sportigazgató

Beringer Roland Zoltán - 2022. July 23. Saturday 11:08
99 százalékban teljes a keret.
Kép forrása: BSC1924/Facebook
 
A tavaszi szezon végeztével búcsúzni kényszerült a Budaörsi SC együttese az NB II-től, így a hamarosan elrajtoló új idényben egy osztállyal lejjebb próbálkozhat a Pest megyei alakulat. A klub sportigazgatója Rajnay Attila a klubhonlapnak nyilatkozott a nyáron történt változásokról és a következő idényre kitűzött célokról. 
 
 
“Voltak előjelei a kiesésnek, de ettől függetlenül is mindenképp vérfrissítést kellett végezni a csapaton – mondta honlapunknak Rajnay Attila. Sportigazgatónkkal az elmúlt szezonról, a keret átalakításáról, és a jövőbeli tervekről is beszélgettünk.
 
Kezdjük az elmúlt szezon értékelésével. A célt, vagyis a bennmaradást nem sikerült elérni. Már közel a következő idényhez, hogyan tekintesz vissza az előző szezonra?
 
- Sajnos azt kell mondjam, hogy az egész éves teljesítmény alapján ez benne volt, megérdemelten estünk ki. Az egész szezon során nem volt olyan periódus, hogy két-három-négy egymást követő mérkőzésen egyenletes, jó teljesítményt tudtunk volna nyújtani. Voltak felvillanások, amikor egy meccsen jól működött a csapat és nyertünk, ám a következő találkozón, amikor ezt meg kellett volna lovagolni, akkor nem tudtuk megtenni a következő lépést. Az egész szezonban hullámzó teljesítményt nyújtottunk, így sajnos előrevetíthető volt, hogy nem tudjuk megőrizni másodosztályú tagságunkat.
 
Nem volt sok idő nyalogatni a sebeket, hiszen fel kellett készülnötök az előttünk álló szezonra, immár egy osztállyal lejjebb. Hogyan zajlott ez a felkészülés?
 
Csobánki Ádám klubigazgatóval és a vezetéssel közösen már a tavasszal előre gondolkodtunk, és készültünk a jövőre. Télen kialakult egy keret, amivel nekifutottunk a bennmaradásnak, de ahogy említettem, érezni lehetett, hogy benne van a kiesés lehetősége. Azt mindenképp tudtuk, hogy akár meglesz a bennmaradás, akár az NB III-ban folytatjuk, egy komoly vérfrissítést kell végrehajtanunk. Azt gondolom, hogy ezt már előbb is meg kellett volna tenni.
 
Akkor tehát egy teljesen tudatos koncepció alapján cserélődött le ilyen mértékben a keret?
 
Így van, ez teljesen tudatos lépés volt. Azt hozzá kell tenni, hogy az NB II-es tagság megőrzése esetére több játékos is jelezte, hogy maradna nálunk, ám mi akkor sem tartottunk volna meg sokkal több játékost az előző keretből. A kieséssel annyiban egyszerűsödött a helyzetünk, hogy a legtöbben jelezték, nem szeretnének a harmadosztályban futballozni, és feljebb képzelik el jövőjüket. A sajátnevelésű fiataljainkkal együtt 8-9 játékost szerettünk volna megtartani függetlenül attól, hogy bennmaradás, vagy kiesés lesz a vége. A fiatalokon kívül csupán Csillag Dáriust sikerült meggyőzni a budaörsi folytatásról, a többiek távoztak.
 
Helyükre viszont jópáran érkeztek. Teljesnek tekinthető a keret?
 
99 százalékban igen. A keret kialakításánál sajnos – vagy nem sajnos – de az anyagiakat is figyelembe kell venni. Ezt nézve azért korlátozottak a lehetőségeink. Ezt, valamint a vérfrissítést figyelembe véve próbáltuk meg optimálisan kialakítani a csapatot. Nem lesz olyan bő a keret, mint a múlt idényben, de ez célunk is volt, mert az előző túl bő volt, ami sokszor kezelhetetlen problémákat okozott.
 
Az új igazolások mellett számos sajátnevelésű fiatal is csatlakozott a felnőtt csapathoz. Mi a helyzet velük?
 
Azoknak a fiataloknak, akik még utánpótláskorúak, van egy olyan előnyük, hogy minden hétvégén játéklehetőséghez tudnak jutni, hiszen, ha a nagyok között nem is számít rájuk a szakvezetés, az U19- ben tudnak játszani. Nekik mindenképp a javukra válik, hogy a felnőtt együttes kötelekébe tartoznak, és ott edzenek. Célunk, hogy az ő tudásukat minél magasabb szintre fejlesszük fel. Utánpótlásigazgatóként jól ismerem őket, tudom ki, mit tud. Bekő Balázsnak is jó, hogy megismeri őket a felkészülés során, és fel tudja mérni, hol tartanak.
 
Mi lesz azokkal, akikre végül nem tart igényt a klub?
 
Nekik igyekszünk segítséget nyújtani, hogy csapatot találjanak. Nem könnyű a helyzetük, hiszen azáltal, hogy az ifiből kiöregedtek, hirtelen 18-19 évesen felnőtt játékosoknak számítanak, és egyből fel kell venniük a versenyt a rutinosabb 25-30 éves játékosokkal. És mivel ők már nem tudnak visszajátszani az U19-be, így nem marad más választásuk, minthogy ki kell harcolniuk a keretben maradást, ez pedig nem egyszerű feladat.
 
Nemcsak a keret cserélődött le, de a kispadon is váltás történt. Bekő Balázs a negyedik edző az elmúlt egy évben, aki irányítja a csapatot. Miért döntöttetek az edzőváltás mellett?
 
Ez egy nehéz kérdés. Az őt megelőző három edzővel sem volt semmi gond, nem lehet egy rossz szavam sem rájuk. Mindegyikük más stílusú futballt szeretett volna játszatni a csapattal, de valamennyien szakmailag felkészült edzők voltak, és amit szerettek volna, azt meg is valósították. Az már egy másik kérdés, hogy erre a keret alkalmas volt-e. Az eredmények azt mutatják, hogy nem. Egy kiesés után mindig marad egy keserű szájíz, ezért úgy gondoltuk, hogy az újrakezdésnek egy új szakvezetővel érdemes nekifutni. Bekő Balázst jól ismerem, még játékosa voltam abban a budaörsi csapatban, amely megnyerte az NB III-at a 2012-2013-as szezonban. Tudom milyen a habitusa, a felkészültsége, és az sem hátrány, hogy korábban már magasabb osztályokban is bizonyított. A legutóbbi három évet pedig a harmadosztályban töltötte a Nyugati csoportban, ezért az erőviszonyokkal is maximálisan tisztában van.
 
Egy hét múlva bajnoki rajt, milyen célokat tűztetek ki az előttünk álló szezonra?
 
Az NB II., és az NB III. létszáma is csökken a következő idény végén, ezért még nehezebb lesz a feljutás kivívása, hiszen nem elég megnyerni a bajnokságot, utána még egy osztályozó is vár az NB III- as bajnokokra. Éppen ezért szerintem bármelyik csapat részéről erős kijelentés az, hogy mindenképp fel szeretne jutni, hiszen egy elég kiegyenlített pontvadászatról beszélünk. A fő célunk természetesen az, hogy minél eredményesebbek legyünk, és hogy egy sikeréhes, motivált, jó mentalitású csapatot lássanak a szurkolók a pályán hétről hétre.
 
Hajrá Budaörs!
 
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!