nb1.hu

Bosszúság: olyan helyzetből kapták a gólt, amire készültek

Két pontba került a figyelmetlenség.

NB III, Nyugati csoport, 14. forduló
Érdi VSE–Sárvár FC 1–1 (1–0)
Érd, 200 néző. V: Szommer Attila (Szvetnyik Bence, Tinnyei Zsolt)
Érdi VSE: Kertész F. – Ország, Bozsoki, Pallagi, Németh G. V. – Koós (Bogdán, 78.), Kónya, Melczer – Kelemen P. (Pintér N., 73.), Pál Sz. (Csiszár, 89.), Gera D. Vezetőedző: Limperger Zsolt
Sárvár FC: Sásdi – Maráczi, Pados, Graszl, Horváth A. – Skriba, Németh E., Nyírő, Csákvári (Takács Á., a szünetben) – Varga K. (Koronczai, 65.), Venczel (Németh P. J., 91.) Vezetőedző: Bojan Lazic
Gól: Ország (44.), Horváth András (66.)
 
 
 
Hiába szerzett remek időben, a szünet előtt Ország Péter révén vezetést a Sárvár FC ellen az Érdi VSE, a második félidőben két érdi kapufa mellett egy sárvári gól született, így 1–1-es döntetlennel zárult az Érdi VSE–Sárvár FC mérkőzés az NB III Nyugati csoportjának 14. fordulójában.
 
Az elmúlt bajnokin ötödik sárga lapját begyűjtő Mojzer György nélkül fogadta a Sárvár FC-t az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 14. körében.
A házigazda higgadtan, ugyanakkor nagy lendülettel kezdte a találkozót, de az első helyzet mégis a Vas megyeiek előtt adódott, amikor Pallagi Botond labdavesztése után Varga Kevin tizennégy méterről lőtt, de ezt Kertész Ferenc védte. Ezt követően az érdiek is eljutottak néhány helyzetig, támadásban remek megoldásaik voltak, de Melczer Vilmos lövését védte Sásdi Bálint, mg Koós Gábor lövései nem találtak kaput. A játékrész hajrájában azonban a Sárvár is megszerezhette volna a vezetést, de Skriba Máté lövését Ország Péter és Pallagi Botond közös erővel szögletre blokkolta, így a labda épphogy nem talált utat Kertész Ferenc kapujába.A szünet előtti utolsó pillanatokban egy jobboldali szögletvariáció után az érdiek a második hullámban érkező jobbhátvéd, Ország Péter góljával azonban megszerezték a vezetést.
 
A második játékrészben továbbra is az érdiek akarata érvényesült, de igazán nagy gólszerzési lehetősége csak szűk egy óra játék után akadt a házigazdának, amikor Melczer harcos labdaszerzése után Gera jó harmincról borotválta le a baloldali kapufát… Aztán viszont jött a hidegzuhany, egy baloldali szabadrúgás után közelről, Horváth András révén szinte a semmiből egyenlített a Sárvár FC (1–1).
 
A hajrában az érdiek továbbra is mezőnyfölényben játszottak, ám a kapott gól megfogta a csapatot, így az addigi sok jó megoldásból egyre kevesebb maradt, köszönhetően a szinte teljes csapattal védekező vendégeknek, akik saját kapujuk elé betömörülve akadályozták meg az érdi lehetőségeket, de az átlövésekkel próbálkozó érdiek így is közel jártak a gólhoz, azonban Melczer lövésénél a kapufa megint megakadályozta őket a második találat megszerzésében.
 
A végjátékban nem született több gól, így 1–1-es döntetlen született.
 
– Álmoskásan kezdtünk, de az egész mérkőzésre jellemző volt, hogy nem játszottunk annyira jól, mint szoktunk az utóbbi időben, ezzel együtt uraltuk a meccset, meg voltak a helyzeteink, hogy eldöntsük a találkozót, de sajnos pontrúgásból kaptunk egy gólt és vesztettünk két pontot – mondta az érdiek gólszerzője, Ország Péter.
 
– Ilyen a foci, gratulálok saját csapatomnak, de az Érdnek is, mert véleményem szerint a legjobb csapat az NB III-ban a legjobb játékosokkal és edzővel, évek óta jó munka folyik, de nagyon sokszor látom a csapatot, ezért jól fel tudtunk készülni. Az első félidőben rúghattunk volna több gólt is, viszont a legrosszabbkor kaptunk egyet. Ez megfogta a játékosaimat, de a szünetben sikerült megnyugtatnom őket és mondtam nekik, hogy fogunk rúgni gólt és egy begyakorolt figurából ez sikerült is – értékelt a Sárvár FC vezetőedzője, Bojan Lazic.
 
– Belealudtunk a meccsbe, bent maradtunk az öltözőben. A saját butaságaink miatt volt helyzete a Sárvárnak, de harminc perc után próbáltunk mögéjük menni a széleken és volt néhány jól sikerült átlövésünk is. A második félidőben is a mi akaratunk érvényesült, de mondtam a srácoknak meccs előtt és a szünetben is, hogy ez a csapat csak pontrúgásból fog nekünk gólt rúgni. Sajnos pont így lett… Addig amíg nem tudunk egyről a kettőről jutni ez így is lesz. Ma is jobban fociztunk, mint az ellenfél, de úgy éreztem, kissé hangulattalan mérkőzés volt. A Sárvár igazolta, hogy a második legkevesebb gólt kapja, de nehéz egy olyan csapatot feltörni, ami szinte teljes csapattal védekezik. Ha más nem, akkor ezt a meccset le kellett volna hozni egy nullra – fogalmazott Limperger Zsolt.
 
Az Érdi VSE legközelebb november 17-én, 13 órakor a Komárom VSE vendégeként folytatja szereplését az NB III Nyugati csoportjában.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC