nb1.hu

Bizonytalanság az utolsónál is

Megszólalt a vezetőedző.

A többi klubhoz hasonlóan, a Balatonlelle labdarúgói is otthon készülnek. A téli szünetben eléggé komoly alapozáson vettek rész a sereghajtó játékosai, már január elején munkába álltak és kilenc edzőmeccset vívtak meg. A tavasz azonban nem indult túl sikeresen, hiszen egyik élcsapattól sem tudtak pontot lopni.
 
A szünetről és ezekről a meccsekről így nyilatkozott Bőzsöny János, a Balatonlelle mestere a sonline.hu-nak:
 
,,Nehéz előre megmondani, hogy a szünet miként hat majd a csapatra. Az eredményekben nem történt olyan változás a lejátszott két bajnoki mérkőzésen, mint szerettük volna. Tisztességgel felkészültünk, az edzőmeccsen voltak biztató jelek, de a bajnokikon visszaköszöntek azok az egyéni hibák, amelyek oda juttatták a csapatot, ahol most van. Ez mind a két meccsre igaz, akárcsak az, ami korábban is jellemző volt: nem futballoztak le minket a pályáról, hiába játszottunk a harmadik és a negyedik helyezettel. Ezt az erényt kell majd eredménnyé varázsolni a folytatásban."
 
A játékosok programját Szabó András erőnléti edző állította össze, aki okostelefonon tujd ellenőrizni az elvégzett munkát. Bőzyöny ezt mondta el az otthoni készülésről:
 
,,Bízunk benne, hogy nem illan el az a kilenchetes felkészülés, amit a téli alapozás során csináltak végig a labdarúgók. Remélem, leülepedik a játékosokban az elmúlt két mérkőzés tapasztalata, hiszen sorozatos bravúrokat kell végrehajtanunk a bent maradáshoz."
 
Végül a mondanivalóját így zárta:
 
,,Egyelőre még nem tudjuk, hogyan alakul a folytatás. Ez egy teljesen új helyzet, nem tudjuk, hogy meddig fog tartani ez a kényszerpihenő. Egy biztos: van a futballnál egy sokkal fontosabb dolog, az egészség, s ha ennek az az ára, hogy fejezzük be a futballt, akkor befejezzük. A polgármester úr kérésére már a bajnokság központi leállítása előtt pár nappal beszüntettük a közös tréningeket.
 
A Lipót elleni mérkőzés után az egészség megóvása érdekében már nem tartottuk meg a hétfői edzést. Ez mindenkinek új helyzet. Bízom benne, hogy a játékosok elvégzik a kapott feladatokat és akkor fizikálisan nem lesz lemaradásuk. Fontos, hogy emellett mentálisan is felkészültek legyenek, s ha ez fegyelmezettséggel is párosul, akkor az eredmények is jönnek. – Számomra a futball így is ad munkát, hiszen tartom a kapcsolatot a játékosokkal, tréningeket nézek, elemzem a mérkőzéseket."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC