nb1.hu

Bicske: döntetlen az osztályozó visszavágóján

Bekő követné Vukmir példáját.

 
2019 júniusában a Bicske sikeres osztályozót játszott az NB III-ba jutásért, mégpedig azzal a Tatabányával, akivel szerdán felkészülési mérkőzésen találkoztak újra.
 
Tavaly nyáron emlékezetes párharcot hozott a két csapat osztályozója, hiszen a hazai döntetlen (0-0) után a tatabányai Grosics Gyula Stadionban 1-0-s idegenbeli sikerrel jutott fel az NB III-ba Dragan Vukmir csapata.
Ezt követően a volt NB I-es labdarúgó Bekő Balázs vette át a szakmai munka irányítását a bányászvárosban, és ha egy évvel később is, de követné a Bicske csapatát az NB III-ba.
 
Bekőéknek erre komoly esélyük is van, hiszen toronymagasan vezetik a Komárom-Esztergom megyei első osztályt, 15 mérkőzésből 14 győzelem, és mindössze 1 vereség a
 
Tatabánya mérlege, és 12 pont az előnye a TSC-nek a második Koppánymonostor előtt.
 
A Bicske a feljutás után az NB III Nyugati-csoportjában kapott besorolást, és a középmezőnyben, egészen pontosan a 10. helyen várja a Vukmir-alakulat a márciusi folytatást.
 
Az osztályozó "visszavágójának" első félideje kevés helyzetet, legfőképp mezőnyjátékot hozott, bár az iramra nem lehetett panasz, gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a felek.
 
A második 45 percben már jöttek a gólok is: jobban kezdett a szünet után a hazai csapat, és a 49. percben Tornyai közeli találatával megszerezte a vezetést (1-0).
 
Gyorsan eszmélt azonban a Tatabánya és az 56. percben Gyürki révén hamar egyenlített a "Bányász", a játékos 13 méterről, szépen lőtte ki a hosszú alsót (1-1).
 
A 68. percben Pölöskei indította a végig agilisen játszó Törököt, aki futtából 10 méterről bombázott a bal alsóba (2-1).
 
A vendég csapatnak erre is volt válasza, a 76. percben a sokadik sarokrúgás után Soltész fejelte csapattársára, Sárközi Martinra a labdát, róla pedig a kapuba pattant a játékszer (2-2).
 
A hátralévő időben már nem változott az eredmény, amely igazságosnak mondható, a tavalyi párharchoz hasonlóan, kiegyenlített erők küzdelmét hozta az edzőmérkőzés.
 
Bicskei TC-Tatabányai SC 2-2 (0-0)
 
Gólszerzők: Tornyai, Török illetve Gyürki, Sárközi
 
Tatabányai SC: Balla (75. Bódis) – Székely (46. Hajas), Kovács, Német (60. Krupánszki) – Farkas V. (60. Bogár), Gyürki, Soltész, Katona (46. Gál) – Kocsis (60. Sárközi), Szabó (Farkas M.), Árvai (60. Kozák)
 
Bicskei TC: (1.félidő) Füstös – Erdős, Sötét, Lapos, Madarász – Dencinger, Sárközi N. – Farkas, Valentics, Peinlich – Móri
(2.félidő) Füstös – Erdős, Sárközi N., Sötét, Nagy – Dencinger, Varga, Fröhlich – Tornyai, Pölöskei, Török
 
A mérkőzésen a 67. életévét betöltő bicskei technikai vezetőt, Nagy Györgyöt is köszöntötték, aki több mint négy évtizede szolgálja szeretett klubját.
 
Legközelebb szombaton, Iváncsán lép pályára  a BTC, és készül tovább a márciusi szezonnyitóra, amin a bajnokaspiráns III. Kerületi TVE-t fogadják majd, míg a Tatabánya már jövőhéten tétmeccsen lép pályára, és Bábolnára látogat az első tavaszi fordulóban.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC