nb1.hu

Bennmaradás: Csank János korrekt értékelése – reakció

Nem felhőtlen az öröme.

Az NB III Közép csoportjában vasárnap a Vác 0-0-s döntetlent játszott az ESMTK-val, ezzel eldőlt, hogy a következő idényben is az NB III-ban szerepelhet. A váciak weboldala így számolt be a találkozóról:
 
"A bennmaradás kiharcolása érdekében egy pontra volt szükségünk az ESMTK ellen, tudtuk, hogy ez esetben nem kell a rivális Dabas-Gyón eredményét figyelni.
 
A 7. percben máris jött az első váci helyzet, Zámbó jobboldali beadására Tóth Milán érkezett, de támadónk lövése csapattársát, Tölgyest találta el, így odalett a helyzet. Nyolc perccel később egy újabb beadás után Zámbó 16 méteres lövése lepattant Soósról. A 21. percben Lukács Kelemen adta el a labdát, Molnár Róbert megszerezte, meglódult a jobboldalon, de 15 méteres lövését Molnár László bravúrral szögletre ütötte! A 25. percben egy baloldali szögletet követően a hosszú saroknál Zámbó továbbította estében kapura a labdát, de Gábor Péter védett. Öt perccel később Molnár János lódult meg egy szerzett labdával, a bal sarokba tartó lövését ismét bravúrral hárította Molnár László! Az első félidőben mindkét oldalon voltak lehetőségek, de mindkét kapus jól védett, főleg a mi hálóőrünk.
 
A fordulás után a második játékrész erzsébeti lehetőségekkel indult, de Molnár László ismét a helyén volt, vagy a vendégtámadók céloztak rosszul. A 65. percben Tóth Milán 19 méteres lövése szállt fölé, majd támadónk előtt a 80. percben adódott a mérkőzés legnagyobb lehetősége: Tóth Dominik baloldalról lágyan beívelt labdáját szépen felugorva a bal kapufára fejelte! A lefújás előtt még egy előreívelt szabadrúgás okozott veszélyt a kapunk előtt, amelybe végül nem ért bele senki, így a labda a bal sarok mellett hagyta el a játékteret.
 
Harcos, nem túl magas színvonalú mérkőzésen 0–0-s döntetlent értünk el az ESMTK ellen, ezzel pedig elértük célunkat, a bennmaradást! A mieink 36 ponttal a 16. helyen állnak, előnyünk már 6 pont a Mohács és a Dabas-Gyón előtt egy fordulóval a vége előtt. Az utolsó, 38. fordulóban a már kiesett, sereghajtó Gerjen vendégeként lépünk pályára, Pakson, vasárnap 17 órától."
 
Csank János így értékelt:
 
"Nem volt jó mérkőzés, főképpen a mezőnyben folyt a játék és kissé idegesek voltunk. Egy nagy lehetőségünk volt Tóth Milán révén, de ez kimaradt. „Ikszes” találkozó volt, reális az eredmény. Örülök, hogy sikerült bent maradni, de nyugodtabb is lehetett volna a szezon vége, ha korábban hazai pályán a hajrában nem veszítünk pontokat az Iváncsa és a Monor ellen" – mondta a Vác vezetőedzője.
 
NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 37. FORDULÓ
Vác FC–Erzsébeti SMTK 0–0
Vác, Városi Stadion, 150 néző. Vezette: Papp Ádám (Nagy Barnabás, Tóth Csaba János)
Vác: Molnár L. – Stefán (Vén B., a szünetben), Kasza B., Lukács K., Tóth D. – Szunyog (Héjjas, 83.), Tölgyes (Purzsa, a szünetben) – Mertse (Torda, 58.), Nagy Z. (Fazakas, 90.), Zámbó – Tóth M. Szakmai igazgató: Csank János
ESMTK: Gábor P. – Aranyos M. (Lázár, a szünetben), Száhl, Soós, Tóbiás (Dankó, 26.) – Slezák, Fekete M. (Szűcs L., 83.), Molnár R., Molnár J. (Papp Gy., 83.) – Gábor L. (Horváth R., 62.), Lucz. Vezetőedző: Turi Zoltán

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC