nb1.hu

Bemutatkozik az Érd négy új szerzeménye!

Komoly célokkal érkeztek.

 

Az Érd közleményét változtatás nélkül közöljük:

 

"Mint beszámoltunk róla, visszatért az Érdi VSE NB III-as csapatához Honti Attila, aki mellett Pécsről Mojzer György, Kozármislenyből Bogdán Erik érkezett, továbbá az utánpótlásból Pintér Olivér került fel. Miniinterjúk.

HONTI ATTILA
 
Téged nem kell bemutatni az érdi szurkolóknak, hiszen két és fél szezont töltöttél itt, mielőtt Balassagyarmatra igazoltál volna, de még a búcsúinterjúdat is úgy zártuk le, hogy visszatérsz. Milyen érzésekkel tetted ezt meg, mi történt Balassagyarmaton?
– Szerencsére vagy nem szerencsére eltelt ez a fél év. Rengeteg élménnyel gazdagodtam, de mindenki könyvelje el, hogy milyenekkel. Szerencsére sikerült visszajönnöm, mert a vezetőség és a mester is úgy gondolta, hogy helyem van a keretben. Én így is készültem. Szerettem volna, hogy ha ebben a fél évben minél többet tudok játszani, szóval ez igazából egy felkészítő időszak volt arra, hogy ide vissza tudjak kerülni. Ez sikerült, szóval maximálisan elégedett vagyok.
 
Mik lesznek a céljaid az idényben, tudva azt, hogy egy nagyon komoly sérülés után építed újra magadat?
– Mindenféleképpen szeretnék oszlopos tagja lenni a csapatnak, úgy mint mielőtt megsérültem és szeretném minél jobb teljesítménnyel segíteni a csapatot. A csapattal minél jobb helyezést szeretnénk elérni. Én bízom abban, hogy ahogy az elmúlt két évben, most is az első három hely valamelyikét sikerül megkaparintanunk.
 
Neked nem lesz gondod a beilleszkedéssel. Hogy fogadtak a srácok?
– Viccelődtek azzal, hogy kieső csapatból hogyan lehet a bronzérmeshez igazolni, de van, aki feljebb bukik, én is közéjük tartozom, úgy néz ki.
 
 
BOGDÁN ERIK
 
Először is arra kérlek, mesélj magadról. Hol kezdtél el focizni, milyen poszton vagy bevethető, mit értél el eddig?
– A pályafutásomat a II. kerületben, Hidegkúton kezdtem, aztán Ferencvárosban nevelkedtem utánpótlásszinten, aztán Újpesten voltam először felnőtt futballista, az NB III-ban játszottam néhány meccset, illetve fél évet az első csapattal készültem. Utána történt egy kisebb-nagyobb sérülésem, amely alatt elkerültem Gyulára, ott sikerült végigjátszanom egy teljes szezont, de amikor eligazoltam volna NB II-be, akkor elszakadt a keresztszalagom és jött egy kemény rehabilitációs időszak és most tíz hónapot játszottam Kozármislenyben. A rehab pedig jól sikerült és úgy érzem, jobb a lábam, mint valaha. A jó hír, hogy végig játszottam a szezonban, a rossz hír viszont, hogy belső védőként, az eredeti posztom pedig jobbhátvéd, mert szeretek felmenni a támadásokkal, gólpasszokat adni. A hétvégén az Iváncsa ellen jól játszottam, a vezetőség meg volt elégedve velem és akkor sikerült megállapodnunk.
 
Mik az erősségeid?
– Gyors vagyok, jól fejelek, agresszívnek és határozottnak tartom magam és ahogy említettem, szeretek felmenni a támadásokkal.
 
Hogyan került szóba az Érdi VSE?
– Szerettem volna egy komoly csapatban játszani. A kozármislenyi fél évben nem tudtam olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtani belső védőként, hogy esetleg NB II-be el tudjak igazolni, de NB III-ban egy élcsapathoz szerettem volna igazolni. A mesterrel egyeztettem és láttam, hogy ez egy komoly csapat, jó brigád és komoly célokért tudunk küzdeni. Személyes célom pedig, hogy a szezont játszam végig, minden egyes percet kihasználni és a lehető legjobb teljesítményt nyújtani.
 
Már majdnem két hete itt vagy. Milyen a csapat, hogy sikerült a beilleszkedés?
– Abszolút jól érzem magam, néhány játékost már korábbról ismertem, Honti Attilát, Kónya Benjámint, a többiek is jól fogadtak. Remek a brigád.
 
 
MOJZER GYÖRGY
 
Elég sok évet eltöltöttél a közelben, öt és fél évig a Szigetszentmiklósban, négy és fél évig a Diósdban játszottál. Tavaly már volt róla szó, hogy Érdre igazolsz, végül Pécsre szerződtél.
– Itt lakom Szigethalmon gyermekkorom óta és az első felnőtt csapatom a Szigetszentmiklós volt, ott voltam tíz évig kisebb-nagyobb megszakításokkal, hiszen Diósdon is voltam kölcsönben jónéhány évet, ezért is ismerem régóta az érdieket is. Limperger Zsolttal tavaly is beszéltünk, de azelőtt is többször felmerült a nevem, de tavaly nyáron volt egy olyan lehetőségem, amit el kellett fogadnom, hogy hátha magasabb osztályban is tudtam volna játszani, de Pécsen nem jött össze, amit elterveztünk…
 
Pécsen tizenöt meccsen voltál kezdő. Igaz, sokszor csereként léptél a pályára, de – ha meg nem sértelek – nem voltál a csapat olyan meghatározó tagja, mint az azt megelőző években korábbi csapataidnál.
– Ez így van. Nagyon furcsa helyzet volt ez számomra, mert akárhol játszottam eddig, mindig meghatározó játékos voltam és ezért is gondolkoztam a váltásban és egy olyan helyre jöjjek, ahol normális a közeg, kulturáltak a körülmények és minél több időt töltsek a pályán.
 
Mik a személyes elvárásaid? Ifiként volt olyan idényed, amikor 60 gólt lőttél, de ezt követően is sokáig húsz gól felett átlagoltál szezononként. Milyen lesz a csapat?
– Nagyon tetszik ez a kis, sokpasszos játék, nem az lesz, hogy előrerúgjuk a labdát. Minél több gólt szeretnék rúgni. A tavalyi évvel kapcsolatban volt hiányérzetem a nyolc gólommal, de a tavaly előtti 23 gólomhoz szeretnék közel kerülni. Azon leszek, hogy a legtöbb gólt itt tudjam rúgni felnőtt pályafutásom során.
 
Bő egy hete, hogy a csapattal edzel. Milyen a társaság? Még nem mutatkoztál be a csapatban, de Székesfehérváron erre is sor kerül szombaton.
– Olyan impulzusok érnek, amilyenre gondoltam, jó a közeg, nem lesz nehéz ide beilleszkedni, mert nagyon családias a hangulat.
 
 
PINTÉR OLIVÉR
 
Fél éves megszakítást leszámítva már két éve, hogy a felnőtt csapattal edzel, tavaly télen az FTC II ellen pályára is léptél, de a bajnokságban erre nem volt mód, mert nem töltötted be a 16. életévedet. Milyen érzésekkel vágsz neki a következő szezonnak, ahol már a felnőtt NB III-as keret teljesértékű tagja leszel?
– Nagyon megtisztelő, hogy a mester számít rám. Remélem, egyre többet tudok játszani a meccseken is.
 
Miben fejlődtél az idő alatt, amióta a felnőtt kerettel készülsz?
– Próbálok minél erőszakosabban labdát szerezni, valamikor jó úton haladok, de van még hova fejlődnöm. Elsődleges célom, hogy az NB III-ban bemutatkozzam, majd egyre több játéklehetőséget kapjak a mestertől.
 
Tudjuk, hogy mindkét testvéred focizik. Nikóval csapattársak lesztek. Ő miben segít téged?
– Igazából mindig szúr és a negatívat hozza előtérbe, de ezzel sokat tud segíteni a fejlődésem érdekében.
 
Jövő héten az NB II-be feljutó Monorral játszik edzőmeccset az Érdi VSE. Ott akár Dominik ellen is pályára léphetsz, azaz egy családból egyszerre hárman lennétek a pályán.
– Az egy presztízsmeccs lesz, hogy hárman leszünk egyszerre a pályán. Otthon már mondtuk Dominak többször is, hogy mi megtörjük a veretlenségi sorozatukat, de sajnos azt már más megtörte, szóval erről lecsúsztunk…"

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC