Balhé után: döntött az ügyészség a pécsi drukkerekről - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Balhé után: döntött az ügyészség a pécsi drukkerekről

NB3.hu - 2019. May 16. Thursday 10:47
Tavaly májusban szabadultak el az indulatok.
Az előző szezonban csupán egy hajszál választotta el a feljutástól a Pécs együttesét. A Baranya megyei klub a Dabas elleni sorsdöntő meccsen csak 0-0-s döntetlent ért el, és az elhullajtott pontok sokba kerültek a végelszámolásnál. Ez a találkozó egyébként botrányos körülmények között zárult, hiszen a hosszabbításban gólt szereztek a pécsiek, de a játékvezető nem adta meg a találatot les miatt. A döntés óriási felháborodást váltott ki a drukkerekből, akik közül többen a pályára mentek.
 

Botrány Pécsen: félbeszakadt a meccs - videó - NB3.hu

Botrány Pécsen: félbeszakadt a meccs - videó

 
Csoportosan elkövetett rendbontás és további bűncselekmények miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség 15 fiatal ellen, aki tavaly májusban egy pécsi futballmeccsen a pályára vonult, majd rendőrökre támadt - közölte a Baranya Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
 
Felidézték: 2018 májusában a baranyai megyeszékhelyen játszották a PMFC-FC Dabas NB III-as labdarúgó-mérkőzést, amely a 90. percben döntetlenre állt. A hazai csapatnak a feljutáshoz győznie kellett volna. A 92. percben a játékvezető a partjelző jelzésére - lesre hivatkozva - érvénytelenítette a pécsiek gólját. 
    
A szurkolók - köztük a vádlottak - felháborodtak a döntésen, ezért a hazai csapat kapuja mögötti "B szektorból" ismeretlenek pirotechnikai eszközöket dobáltak be a játéktérre.
    
Ezután a vádlottak leszakították a kerítés kapuját, majd "további, ismeretlenül maradt társaikkal" bementek a pályára. Szidalmazták a játékvezetőt és asszisztenseit, majd az öltözők felé indultak. Hangosbemondón többször is hiába szólították fel őket a játéktér elhagyására.
    
A vádirat szerint a szurkolók a klubházhoz mentek, hogy a játékvezetőket "felelősségre vonják", de a biztonsági őrök elállták az útjukat, így kimentek a stadionból. Ezután az egyesület székházának bejáratához vonultak, benyomták az egyik kaput, hogy bemenjenek. Időközben azonban rendőrök jelentek meg a helyszínen, így visszatértek az utcára. Ott a szurkolók folyamatosan szidalmazták a bírókat, a rendőröket, az egyik vádlottak belerúgott a mellette elhaladó rendőrautóba, a másik pedig felugrott a motorház tetejére - közölte az ügyészség.
    
A vádhatóság a többi között csoportosan elkövetett rendbontás, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság és rongálás miatt felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy a vádlottakat tiltsák el sportrendezvények látogatásától.
 
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!