Balatonfüredi pályaépítések: újabb részletek - reakciók - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Balatonfüredi pályaépítések: újabb részletek - reakciók

Simon Zoltán - 2022. June 30. Thursday 17:26
Fiatalok, csatlakozzatok!

Mint azt szerdán jeleztük: "Közel félmilliárd forintból épül három nemzetközi szabványú futballpálya a füredi futballcsapat égisze alatt. A beruházás ősszel fejeződik be - jelentette a veol.hu.

 
A pályák TAO támogatásból épülnek, és Csákvári Tamás elnök elmondása szerint most tartanak a megvalósítás utolsó szakaszában, ottjártunkkor a földmunkákat végezte a kivitelező. Megtudtuk azt is, hogy reményeik szerint a műfüves pálya július elejére, míg az élőfüves pályák, amint a terület vízellátásának gondjai megoldódnak, feltehetően ősz elejére készülhetnek el.
 
 

VEOL - Három vadonatúj pályával gyarapodik a Balatonfüredi FC

Két nemzetközi szabványú, villanyvilágítással ellátott élőfüves pálya és egy szintén szabvány villanyvilágítással ellátott műfüves pálya kivitelezése van folyamatban - mondta a beruházás helyszínén a Naplónak Csákvári Tamás, a Balatonfüredi FC elnöke. - A terület a 71-es főút mellett, a centerpályánktól néhány száz méterre található, és az önkormányzat tulajdonában van.

 
Az elnök kérdésünkre kijelentette, amikor biztos vízhozamot tudnak garantálni, akkor lehet az élőfüvet telepíteni. Nem kevés, napi 30 köbméter vízre van szükség, ám természetesen mindez időjárásfüggő is. Mindezt vezetékes vízből költséges lenne megoldani, ezért kúttal oldják meg a vízellátást.
 
A tervek szerint az épülő futballpályákon tartja majd edzéseit a klub felnőtt, NB III-as csapata és az utánpótlás is. Utóbbiak bajnoki mérkőzései is az új helyen lesznek lejátszva, ezzel is tehermentesítve a mostani centerpályát."
 
És most következzenek a reakciók:
 
CSÁKVÁRI TAMÁS ELNÖK: "Két nemzetközi szabványú, villanyvilágítással ellátott élőfüves pálya és egy szintén szabvány villanyvilágítással ellátott műfüves pálya kivitelezése van folyamatban. A terület a 71-es főút mellett, a centerpályánktól néhány száz méterre található, és az önkormányzat tulajdonában van. A pályák kapcsán – ez az MLSZ-pályázatnak a feltétele is volt - 15 éves használati jogot kapott az egyesületünk. A minőségi munkához mindenképpen szükség van jó pályákra – válaszolta felvetésünkre az elnök. - A városi pályánk a területi adottságok miatt már nem volt fejleszthető, ráadásul az élőfüves pályánkat – ami immár 14 éves – az idő megtépázta. Felújításra szorulna, ezért gondoltuk azt 2017-ben, hogy célszerű lenne egy edzőközpont kialakítása. Nem csak mi, hanem a velünk együttműködő utánpótlás-egyesületek is használni fogják az új pályákat."
 
BORGULYA ISTVÁN VEZETŐEDZŐ: "A szakmai munkához ma már elengedhetetlenek a minőségi pályák, így a mostani beruházás is sokat jelent majd a klub életében. Nagyon sokat jelent, hogy a játékosok, az edzők milyen körülmények között dolgozhatnak – hangsúlyozta az edző. A mi időnkben, a Honvédnál volt, hogy salakon edzettünk, most pedig szuperek a körülmények. Minden adott a jó focihoz!"
 
A BALATONFÜRED FELHÍVÁSA A JÖVŐÉRT:
 
"A Balatonfüredi Futball Club férfi felnőtt labdarúgó-csapata a héten elkezdte a felkészülést a következő NB III-as bajnoki évre...
 
Ehhez kapcsolódóan a balatonfüredi labdarúgás felépítésében bekövetkező változások és új irányok azt eredményezték, hogy az NB III-as szereplés fontos feltételét jelentő utánpótlás-rendszert is új alapokra kell helyezni... 
 
A magyar labdarúgás kereteit meghatározó szabályozásoknak megfelelően a Balatonfüredi FC a szükséges utánpótlás csapatok biztosítását részben vagy teljesen maga igyekszik megoldani... Ennek megfelelően a Balatonfüredi FC várja csapataiba a labdarúgás iránt érdeklődő gyerekeket..."
 
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!