nb1.hu

Bajnokok lehetnek a kozármislenyi fiatalok

Rangadóra készülnek az utánpótlásban.

Kozármislenyben is azt vallják, hogy a helyi és környékbéli gyerekekkel kell sikeressé válni. Pókos Csaba kinevezése is ezt a cél szolgálja, közelebb szeretnék hozni egymáshoz a felnőtt keretet és az utánpótlást.
 
Az utánpótlásban a általános vélemény az, hogy nem a jó eredmények, hanem a játékosok fejlődése a cél. A bama.hu készített egy összeállítást a számokról, és hogy kik lehetnek a jövő tehetségei. Az első számú csapat stábja már most is előszeretettel nyúl az utánpótláshoz.
 
A Kozármislenyi U14-es alakulat a másodosztály 9. helyén tanyázik, azonban a március nem kezdődött jól számukra. A Baja és a Kaposvár is megszórta őket. Mérlegük ezzel 4 győzelem, 2 döntetlen és 9 vereség, amihez -39-es gólkülönbség társul. A mislenyi ifjak közül Kovács Krisztián volt a legeredményesebb, 18 találatukból 12-őt ő szerzett. A második helyen Pál Dominik (5) áll a házi góllövőlistán, akit Honti Lajos Lázár (3) követ. Ha újraindul a bajnokság, a PVSK elleni szomszédvári rangadón javíthatnak.
 
Az egy évvel idősebbek a hetedik helyen állnak, de még a második hely sem elérhetetlen számukra a következő 11 meccsen, ugyanis a Baja csak hat ponttal szerzett többet náluk, igaz eggyel kevesebb meccsen. Az U15-ös csapat 25 pontját 8 győzelem és egy döntetlen során szedte össze 15 forduló alatt. Összesen 44 alkalommal vették be ellenfeleik hálóját, amiből Varga Richárd 10, Pápai Benedek 8, Krassói Bálint Levente pedig 6 gólt vállalt magára. De az utánuk jövők sincsenek nagyon lemaradva, Bazsonyi István, Ébner Kristóf és Töreki Patrik Máté 4-4 találattal segítette csapatát. Király Iván hatszor őrizte hibátlanul a hálót.
 
Az U17-es csapat már jóval kecsegtetőbb pozícióban figyeli, hogy mikor lesz vége a kényszerű szünetnek. Tíz győzelmük és három vereségük során kivívták maguknak a második helyet. A Szekszárd viszont hét pont előnyben trónol a harmadosztály élén. A mislenyi tehetségek a gólokkal sem fukarkodtak a pontgyűjtögetés alatt, 41 alkalommal találtak be. A legeredményesebb Windheim Szabolcs volt 13 találattal, őt Várnai Dávid (9) és Tóth Martin Erik (4) követi. Halász Attila egy, Bosnjak Martin két mérkőzésen húzta le teljesen a rolót.
 
Az U19-es csapat a negyedik helyen várja, hogy ismét csatába indulhasson, és megmutathassa, miért érdemes Pókos Csabának számítani a tagjaira. Huszonhat egységüket 8-2-3-as mérleggel szedték össze, de így hét pontos hátrányban vannak a harmadik Siófokkal szemben. A harmadosztály legeredményesebb csapataként 79 találatot jegyeznek, Oszvald Bálint 23, Dabkó Bálint 14, Kántor Martin és Kardos Szabolcs 8-8, a felnőttben is már szerepet kapó Ulakity Márk 7, Jozipovics Martin 6 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Wilkesz Edward négy meccsen nem kapott gólt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC