nb1.hu

Az STC frissen szerződtetett univerzális védője lassan harcra kész

Salgótarján – Benkő-Bíró Norbert az előző idényt az NB II-ben töltötte.

Benkő-Bíró Norbert négy évvel ezelőtt, 2012-ben az erdélyi Szentegyházáról került Magyarországra. Az akkor 20 esztendős játékos ezt követően előbb az NB III-as Budafokban harcolt ki magának stabil szerepet, majd kisebb kitérők után két idényen keresztül is meghatározó tagja volt a másodosztályban vitézkedő Szigetszentmiklósnak, ezen a nyáron pedig úgy döntött, hogy Salgótarjánban folytatja karrierjét A bemutatkozás ideje azonban még nem jöhetett el, mivel a legelső tréningen sérülést szenvedett, de ha minden jól megy, szerdán már felöltheti az STC mezét. A védővel a stcsalgotarjan.hu beszélgetett.

 

– Hogyan kerültél annak idején Magyarországra?

– Kolozsváron voltam egyetemista, majd nyáron bekattant a fejemben egy gondolat, hogy focista akarok lenni. Több NB II-es és NB III-as csapatnak írtam e-mailt, de csak a Budafok reagált. El is mentem a klubhoz próbajátékra, ahol megfeleltem, ezáltal pedig ugródeszkát kaptam.

 

– Mi történt ez után?

– A Budafokkal az átszervezés miatt kiestünk az NB III-ból, majd ezt követően egy fél szezonra visszatértem Szentegyházára, hogy aztán Dunaföldváron folytassam. 2014 nyarán a Szigetszentmiklóshoz igazoltam, ahol aztán két évig fociztam.

 

– Hogyan kerültél csapatunkhoz?

– A mesterrel, Vágó Attilával már dolgoztam Szigetszentmiklóson, ő keresett meg, mondta, hogy számít rám, jöjjek a csapathoz, szóval általa kerültem ide.

 

 

– A felkészülési időszak első edzésén megsérültél. Hogy vagy?

– Hála Istennek sokkal jobban, azt hittem, csak kisebb sérülést szenvedtem, de nem nagyon akartam helyrejönni, ezért múlt héten elmentem orvoshoz, aki helyrerakta a szalagokat, így hétfőn már teljes értékű edzésmunkát végeztem, remélem, a héten mindkét edzőmérkőzésen tudok játszani.

 

– Melyik poszton játszol a legszívesebben?

– A védelem bármely részén megállom a helyem, belső-, bal– és jobbhátvédként is, ahová a mester tesz.

 

– Hogy érzed magad az elmúlt hetek alapján?

– Nagyon jól érzem magam, jó benyomást keltettek bennem a klubnál lévő személyek. Úgy érzem, már be is fogadtak minket újakat, mindenki segít, amiben tud.

 

– Mit vársz a közelgő szezontól egyénileg és csapatszinten?

– Mindenképpen azt szeretném, ha elkerülnének a sérülések, máskülönben belebolondulnék… Annyi meccsen szeretnék játszani, amennyin csak tudok, a csapattól pedig azt várom, hogy az első helyek valamelyikén zárjunk. Szerintem egy nagyon jó brigád jött össze.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC