nb1.hu

Az Ajka a következő szezonban megcélozza feljutást

Ajka – A játékosoknak pénzbüntetés jár az ünnepi túlsúlyért.

 

Jó hangulatban végződött az ősz az FC Ajka csapatánál, pedig az év, sőt még a 2016/2017-es szezon sem így indult. Túl sok öröm nem akadt, ellenben nehézség bőven. Az együttes csapnivaló tavaszi szerepléssel simán kiesett az NB II-ből, majd az átalakult, NB III-ban érdekelt gárda szintén gyengén kezdett. A nyáron kinevezett új szakvezetőnek, Bücs Zsoltnak és stábjának a klubvezetéssel együttműködve a csapatépítés mellett egy érzelmi mélypontról is el kellett mozdítania a játékosokat.

 

– Rengeteg volt a negatív kisugárzás, az NB II-es csapat kiesett, a győri játékosokat elküldték, mások úgy érkeztek ide, hogy másutt nem hosszabbítottak velük szerződést. Ezeken kellett dolgozni, illetve igyekeztünk a rossz beidegződéseket kiverni a fejekből – mondta a veol.hu-nak az idény eleji nehézségekről a vezetőedző.

 

Az FC Ajka két döntetlennel és egy vereséggel kezdte a 2016/2017-es szezont a harmadik vonal nyugati csoportjában. Ezután egy jobb időszak jött, ám a folytatásban is akadtak hullámvölgyek mind a csapat játékában, mind az eredményességben. Az ősz vége azonban remekül sikerült: utolsó hat meccsén veretlen maradt az együttes, öt sikerrel és egy döntetlennel egészen az élmezőnyig zárkózott. Az ajkaiak az Érdi VSE, az ETO FC Győr és a Kaposvári Rákóczi FC után a negyedik helyen telelnek, négy ponttal vannak lemaradva a dobogótól.

 

– Nagy pozitívum, hogy végig rengeteg helyzetünk volt. A Győr elleni meccs kivételével minden alkalommal több lehetőségünk akadt, mint ellenfelünknek. Időközben aztán összeállt a védekezésünk, a végén pedig elkaptuk a fonalat és a szerencse is mellettünk volt – mondta Bücs Zsolt, megjegyezve: az ősz jelentős részében küzdöttek a sérülésekkel, ráadásul az olyan kreatív játékosok, mint Skriba Máté, vagy Major Norbert hiányoztak a legtöbbet.

 

A bajnoki szünetben három futballistával erősítene az FC Ajka, amelyben a sérült Nagy Bálint ebben a szezonban valószínűleg már nem léphet pályára, míg minden bizonnyal távozók is lesznek.

 

– Azt gondolom, a végén ott lehetünk az első háromban, az én célom, hogy tavaszi elsők legyünk. A feljutás kiharcolása idén nem reális, de el kell kezdenünk lerakni annak a csapatnak az alapjait, amely jövőre osztályt válthat.

 

Bücs Zsolt elmondta: a téli felkészülés január 9-én rajtol, de addig sincs teljes pihenő. A két ünnep között és január elején is futógyakorlatokat írtak elő játékosoknak, ezeket pedig egy alkalmazás segítségével ellenőrizni is tudják. Előírás, hogy két és fél kilónál többet senki sem hízhat a szünetben, illetve megteheti, de az már fizetős. A szakember hozzátette, bízik benne, hogy a tavaszi rajtig fizikailag is előrébb tudnak majd lépni.

 

A 2016/2017-es szezon második fele február végén rajtol az NB III nyugati csoportjában. Az ajkaiak nem akárhol, a listavezető Érdi VSE otthonában kezdenek 18-án, majd egy héttel később megyei derbin fogadják a VLS Veszprém csapatát.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC