nb1.hu

Artner Tamás elmondta milyen erősítéseket tervez

Kaposvár – A Rákóczi edzője elégedett az újak hozzáállásával.

 

Az NB III nyugati csoportjának harmadik helyén álló Kaposvári Rákóczi Horvátországban készült a tavaszi szezonra. Artner Tamás csapata keddtől már újra Magyarországon készül. A zöld-fehérek edzője a klub honlapjának értékelte a közös munkát.

 

– Kellemes helyen voltunk, szerény körülmények között, de nagyon jó kiszolgálással. Itt szeretném megköszönni a klub vezetőinek, hogy mindezt biztosították nekünk, vendéglátóinknak pedig azt, hogy minden kívánságunkat teljesítették, az étkezés és a szállás is remek volt. Az edzőtábor maximálisan elérte a célját szakmailag is – mondta Artner Tamás. – Jó mérkőzéseket játszottunk kiváló csapatokkal. Azt hiszem, ilyen erősségű és stílusú együttesekkel nem fogunk találkozni a bajnokságban. Minden találkozó jól szolgálta a felkészülést, a meccsek között pedig főleg regeneráló jellegű edzéseket tartottunk. Külön szeretném kiemelni, hogy nem történt sérülés, ami minősíti a mi munkánkat is. Mindössze Godzsajev egyik ujja törött el az egyik mérkőzésen, de ez sajnos benne van a játékban.

 

– Hogy értékeli a mérkőzéseket?

– A védekezésünket nagyszerűen összeraktuk az elmúlt időszakban. Látható volt, hogy amit elterveztünk, a játékosok magukévá tették, és az utolsó két meccsünkön nem kaptunk gólt. Egy gólt rúgtunk, rengeteg helyzetünk volt, de a befejezések nem sikerültek. Ez annak tudható be, hogy a labdarúgók nem voltak frissek a nagy terhelés miatt. Szombaton, a HNK Sibenik ellen egyébként a horvát játékvezető nem úgy vezette a meccset, ahogy kellett volna, két nyilvánvaló tizenegyest nem adott meg nekünk. Azt hiszem, ha egy mezőnyjátékos kiüti a kezével a kapu elől a labdát, azt a büntetőt illik megadni. Annak jobban örültünk, hogy az ellenfél nem tudott egy helyzetet sem kidolgozni, és ez nagy dolog, mert egy csaknem magyar NB I-es szintű együttessel találkoztunk.

 

Megszűnhet a Fradi II – NB3.hu

– Hogy teljesítettek az új igazolások?

– Gőcze végig jó teljesítményt nyújtott, megmutatta, hogy jó kapus és emberileg is csak jókat mondhatok róla. Szakály Attila már alapembernek számít, Ivancsics Gellért lemaradással érkezett, de jó a hozzáállása. Mayer Milán most nem rúgott gólt, de nagyon akart. Bízom benne, hogy a Sárvár elleni hazai bajnokin majd betalál. Örömmel mondhatom, hogy új szerzeményeink egytől egyig beilleszkedtek a közösségbe.

 

– Véglegesnek tekinthető már a játékoskeret?

– Az elmúlt napokban kiderült, ki mire képes. Az edzőtábor tapasztalatai alapján még két játékost elengedünk, a jövő hét elején kiderül, kiket. Még nem tettünk le arról, hogy igazoljunk, de a két kiszemeltünket nem tudtuk szerződtetni, mert olyan igényeik voltak, amelyeket nem akart bevállalni a klub. Összességében azt mondhatom, hogy ez a jelenlegi keret is alkalmas arra, hogy jó tavaszt produkáljon, de már a jövőre is készülünk kell, hogy ütőképes, sikeres csapatunk legyen.

 

– Hogyan tovább a bajnoki rajtig?

– Az előttünk álló két hétben a finomhangolás vár ránk. A védekezés és a taktikai elemek után a támadó részt szeretnénk rendbe tenni. A frissítés is fontos, szeretnénk a bajnoki rajtra jó fizikai állapotba, jó formába lendülni. Hét nap alatt több mint kétezer kilométert utaztunk, mérkőzéseket játszottunk, így a fiúk két nap pihenőt kapnak, és kedden folytatjuk a munkát. Szombaton a Siófokot fogadjuk, aztán jöhet a tavaszi rajt!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC