nb1.hu

Artner Tamás a Kaposvár Rákóczi új vezetőedzője

Kaposvár – Jövőre mindenképpen feljutnának az NB II-be.

 

Az NB III Nyugati csoportjában harmadik helyen álló Kaposvári Rákóczi a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Artner Tamás lett a csapat vezetőedzője.

 

A 46 éves szakemberrel másfél plusz egy éves szerződés kötött Rákóczi. Segítője Takács Gábor lesz, aki korábban 12 évig dolgozott a Szombathelyi Haladás utánpótlásánál, majd Bükön és Sárváron volt vezetőedző.

 

– Mennyire ért váratlanul a Rákóczi megkeresése?

– Meglepődtem, de ugyanakkor nagyon örültem neki. Miután megkerestek a klubtól, abban maradtunk, hogy megnézem a csapat utolsó két mérkőzését és tájékozódom.

 

– Mit tapasztaltál ezeken a mérkőzéseken?

– Jó állapotban lévő csapatot láttam, de két nehéz meccsük volt. Főleg a Győri ETO ellen, ahol egy nagyon erős ellenféllel tudtak játszani egy egygólos meccset, amit sajnos elvesztettek.

 

– Mennyit gondolkodtál, hogy elvállald a feladatot?

– Azt kellett eldöntenem, hogy akarok-e NB III-ban edzősködni. Korábbi edzői pályafutásom először az utánpótlásról szólt, majd NB II-ben és NB I-ben tevékenykedtem. Nem gondoltam arra, hogy NB III-ban vállalok szerepet, viszont a Kaposvári Rákóczinak olyan múltja van és olyan elképzelései, melyek bőven felérnek egy NB II-es lehetőséggel. A feltételek itt adottak ahhoz, hogy jó színvonalú és eredményes munkát tudjak végezni.

 

– Mi a célkitűzés, mivel lennél elégedett?

– Az előttünk lévő félévben megpróbáljuk a lehető legtöbb pontot begyűjteni. Emellett igyekszünk felépíteni egy olyan együttest, amelyik hosszú távon eredményes lehet. Jelen pillanatban nem a mi kezünkben van a sorsunk, hiszen előfordulhat, hogy akkor sem végzünk az élen, ha minden meccset megnyerünk. A félév végén, ha maradunk az NB III-ban, akkor a következő szezonnak már úgy futunk neki egy kész csapattal, amellyel az NB II-be tudunk kerülni.

 

– Milyennek ítéled meg a játékosállományt? Tervezel-e erősítéseket?

– A játékosállomány NB III-as szinten erős, ez látszik az eredményeken. Sajnos, van a csoportban egy Győri ETO, amely szintén erős. Meggyőződésem, hogy ez a két csapat bőven az NB III felett van képességekben. A Rákóczi eddig nagyon bő kerettel dolgozott, szűkebb kell a jövőben. Teszünk is azért, hogy kevesebb játékosunk legyen, viszont a minőség irányába fogunk lépni. Ez azt jelenti, hogy két-három minőségi labdarúgót fogunk hozni. Szűkíteni fogjuk a keretet és fel fogunk hozni a csapathoz fiatal tehetségeket az akadémiáról, akiknek meg fogjuk adni a lehetőséget ebben a félévben a bizonyításra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC