nb1.hu

Amikor az ETO utoljára nyert, a Vasas kiesett

Győr – Lehetnek-e a zöld-fehérek az új Kozármisleny?

Talán a legígéretesebb találkozó lesz a hétközi Magyar Kupa-meccsek közül a Győri ETO-Vasas. Az NB II-as gárda az előző körben a Komáromot, míg az NB 1-es alakulat a Csornát verte.

 

Az ETO eléggé jól kezdte az idei szezonját: első 5 meccséből 4-et megnyert, csupán a korábban szintén az első osztályban szereplő Kaposvár ellen szenvedett vereséget. Jelenleg 16 meccs után 12 győzelemmel és 4 vereséggel állnak a Nyugati csoport 2. helyén az Érd mögött.

 

A feljutásra törekvő csapatban több korábbi NB 1-es játékos is fontos szerepet játszik, mint például a pécsi Rácz Ferenc vagy éppen Kabát Péter, de a keret tele még több, élvonalban is bizonyított futballistával.

 

A győriek az MK-ban már találkoztak első osztályú csapattal, a DVSC-t verték meg 1-0-ra. Ezután következett az imént említett Komárom, akiket 7-1-el küldtek haza.

 

A Vasas a hétvégén 2-1-es vereséget szenvedett a Honvédtól, ami miatt csupán 1 pontra olvadt előnye a bajnokságban a Videoton előtt. Szezonjukat elképesztően kezdték az angyalföldiek, megverték az FTC-t, a DVSC-t, a Videotont, de ezt már szerintem senkinek sem kell említeni.

 

A Magyar Kupában a Testvériség SE-t és a korábban említett Csornát múlta eddig felül a Fáy utcai csapat.

 

A két gárda egymás ellen utoljára 2012. 03. 17-én játszott az élvonalban. Akkor az ETO nyert 2-1-re, a gólokat Ahjupera, Dudás (a napokban igazolt vissza Győrbe) és Takács rúgta. Érdekesség, hogy ebben az évben esett ki a Vasas az NB I-ből.

 

A kérdés az, hogy a hazaiak tudnak-e hasonlót alkotni, mint tavaly a Kozármisleny, vagy elbuknak második NB I-es ellenfelük ellen?

 

Szabó Róbert

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC