nb1.hu

„Albérletben”, Ajkán kezdi a szezont a VLS

Veszprém – Jelenleg hat próbajátékos szerepel a Lantai-csapat.

Lantai Balázs visszatért szülővárosába, hogy az NB III-ban tartsa a veszprémi labdarúgócsapatot. Bognár, Zachán és Sadjo távozhat, hatan próbajátékon – olvasható a vehirsport.hu-n.

 

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a megyei bajnok VLS új edzőpárossal, Lantai Balázzsal és Orbán Tamással vág neki az NB III küzdelmeinek. Lantai jól ismeri a harmadosztály nyugati csoportjának mezőnyét, hiszen február óta ő vezette a kiesés elől menekülő Balatonfüred együttesét. A „kármentés” időszakával kapcsolatban Lantai elmondta, előzetesen ismert és váratlan tényezők is hátráltatták munkáját Füreden, ahol a szövetség pontlevonásai után lehetetlenné vált a bennmaradás kiharcolása.

 

 

Lantai Veszprémben született, nőtt fel, majd itt lett első osztályú labdarúgó is. – Rengeteg szál köt ide, bízom benne, hogy sikerül egy olyan csapatot kialakítani, amivel biztosan bent tudunk maradni – jegyezte meg a szakember, aki edzői pályafutását 2003-ban kezdte Pápán, amikor első szezonjában rögtön NB III-as bajnoki címet ünnepelhetett. Ezután az utánpótlásban dolgozott, majd a megyei és NB III-as bajnokságban is irányította a Balatonfüred csapatát.

 

Lantai szerint az NB III semmiképp sem amatőr bajnokság, hiszen a félprofi, és profi labdarúgók is szép számmal jelen vannak a mezőnyben. Leszögezte: hatalmas a különbség a megyei és a harmadosztályú bajnokságok között. – Annak érdekében, hogy a Veszprém ne csak látogatóba érkezzen az NB III-ba, meg kell erősíteni a keretünket. Ezügyben jelenleg is folynak a tárgyalások – tudtuk meg a trénertől, aki heti nyolc foglalkozással (hat edzés mellett két edzőmeccs) készül a bajnoki rajtra.

 

 

– Először is szeretném felmérni, hogy a maradók milyen játékerőt képviselnek. Meg kell nézni, hogy milyen anyagi háttérből gazdálkodunk. Az teljesen egyértelmű, hogy egy megyei bajnok keretét tovább kell erősíteni az osztályváltással. A veszprémi utánpótlásra lehet építeni, de meg kell találnunk azokat a játékosokat, akik minőségileg tudnak nekünk segíteni a kulcsposztokon – tette hozzá.

 

 

 

Három távozó személye biztosnak látszik a veszprémi keretben. Bognár Péter a futsal pályafutására koncentrál a továbbiakban, Zachán Péter pedig minden bizonnyal az élvonalbeli Pakshoz szerződik. A légiós Hamed Sadjo szerepeltetése pedig az MLSZ szabályzata miatt lenne kedvezőtlen a bakonyiak számára.

 

Jelenleg próbajátékon szerepel a csapatnál: Hársfalvi András (kapus), Böröczky Bálint, Baldauf Konrád (valamennyiük korábbi klubja a Balatonfüred), Gulyás Gergő (Videoton), Bene Zsombor (Siófok), Molnár Marcell (MTK nevelés).

 

Fontos kérdés, hogy a gárda hol kezdheti meg a bajnokság küzdelmeit. Ebben az osztályban ugyanis nem lehet műfüvön szerepelni, a városi stadion pedig egyelőre nem alkalmas a játékra. Mint megtudtuk, az MLSZ határozata alapján nincs lehetőség a pályaválasztói jog elcserélésre. Sőt, csak azonos osztályba sorolt csapat stadionjában rendezheti mérkőzéseit a bakonyi együttes, amíg a városi stadion nem kerül megfelelő állapotba. A környék pályái közül egyedül az ajkai stadion felel meg ezen kritériumoknak, így várhatóan „albérletben”, Ajkán kezdi a szezont a VLS.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC