Akár börtönbe is kerülhet a Szűcs Lajost leütő szurkoló - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Akár börtönbe is kerülhet a Szűcs Lajost leütő szurkoló

Simon Zoltán - 2016. September 13. Tuesday 08:08
Nyírbátor – Nem emlékszik, mikor ájult el, agyrázkódása lett.
Kép forrása: Pusztai Sándor

Mint ismeretes, az NB III-ban szereplő Rákosmenti KSK szakmai igazgatójaként és kapusedzőjeként dolgozó korábbi ferencvárosi kapust a Nyírbátorban 2-1-re megnyert bajnokin kellett ápolni, majd kórházba szállítani: az egyik hazai drukker a biztonsági kerítésen átnyúlva megütötte a 74. percben. A konfliktust az váltotta ki, hogy az egykori válogatott focista az időt húzta, nem adta vissza időben az oldalvonalon túlra guruló labdát.

 

– Kicsit fáj az állam és a fejem, van is rajta egy pukli, de köszönöm, megmaradok – számolt be állapotáról Szűcs a Blikknek.. – Volt egy kisebb eszméletvesztésem, ezért beszállítottak a nyíregyházi kórházba, ahol CT-vizsgálatot is végeztek, kiderült, kisebb agyrázkódásom van. Nem emlékszem, hogy az ütéskor vagy a földre kerüléskor ájultam-e el. Az orvosok bent akartak tartani éjszakára, de saját felelősségemre távoztam, mert otthon már várt a családom.

 

A perpatvarba az RKSK játékosai is bekapcsolódtak, s kiugrottak a nézőtérre, de a biztonsági szolgálat megfékezte a nagyobb verekedést.

 

– Sajnálom, hogy ilyen esettel kell foglalkozni, mert a pályán történtek egyáltalán nem indokolták, hogy ekkora balhé törjön ki – mondta a Blikknek Baracsi Balázs, a nyírbátori klub elnöke. – Elítélem mindkét fél viselkedését, de számomra érthetetlen, hogy Szűcs Lajos miért hagyta el öt-hat méterre a technikai zónát. Hangos szóváltásokat lehetett hallani, mutogattak egymásnak, majd mindketten odamentek a kerítéshez, Szűcs mondta a drukkernek, hogy úgysem meri megütni, mire az oldalba vágta, ettől elesett. Öt éve vagyok itt elnök, de még nem fordult elő hasonló. A hétfői elnökségi ülésen az a célom, hogy kitiltsuk a verekedő szurkolónkat. A labdarúgó-szövetségtől biztosan büntetést kapunk, de mivel pontosan lehet tudni, ki volt az elkövető, így a felelősséget is neki kell majd vállalni.

 

Rács mögé is kerülhet

 

Dr. Kamarás Péter ügyvéd szerint súlyos büntetést kaphat a verekedő drukker.

 

– Felmerül a garázdaság bűntettjének megalapozott gyanúja az esetnél. Mivel nyilvános eseményen követték el, akár hároméves börtönbüntetés is kiszabható. Amennyiben nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott a verekedő férfi, könnyű testi sértésért is felelősségre vonhatják, ehhez a sértettnek kell magánindítványt benyújtani. Ha büntetlen előítéletű az elkövető, felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést kaphat az ítélkezési gyakorlat szerint, ha nem, akkor akár letöltendőt – mondta az ügyvéd.

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!