nb1.hu

A rendőrség is ellenőrizte a Kerületet

És ennek bizony örülni kell.

Egy pontos hátrányban van a Nyugati-csoportban az éllovas Érd mögött lemaradva a III. Kerületi TVE, és bizony a koronavírus-járvány igen érzékenyen érinti az óbudai csapatot, gazdasági szempontokból is. Mert bizony a klubnak jelentős bevételei esnek ki. 
 
Elsőre ez furcsának tűnhet egy harmadosztályú gárdával kapcsolatban, de Szabó Bence sportigazgató elmagyarázta a klubhonlapnak a lényeget. A Kerület ugyanis nemcsak egy focicsapat, azaz, nem egy szakosztályból áll, arról nem beszélve, hogy a príma sporttelepe miatt igenis tud jelentős bevételeket generálni.
 
„A veszteségeket két részre kell bontani, szakmai és gazdasági veszteségre. Ami a szakmai oldalt illeti, több csapatunk is dobogós jelenleg és nagyon szomorúak lennénk, ha ezek a gyerekek, akik rengeteget dolgoztak az elmúlt időszakban hogy bajnokságot vagy érmet nyerjenek, mindezt nem élhetnék át teljes valójában. Ezen felül jelenleg nem tudjuk olyan minőségben ellátni alapfeladatunkat, az utánpótlás nevelést ahogy azt szeretnénk, de azt látom, hogy az edzőink így is rengeteget tesznek a sportolóink fejlődéséért és napi szinten kommunikálnak velük. Egy oldalról igyekeznek fejleszteni őket otthon elvégezhető edzéstervekkel, másik oldalról legalább ekkora hangsúlyt fektetnek a lelki megpróbáltatások kezelésére. Senkinek nem könnyű ez a helyzet, nem gondoljuk, hogy pont a gyerekeknél nem kéne ezzel foglalkozni. Büszke vagyok minden edzőnkre, mert próbálják a helyzetből kihozni a maximumot. A gazdasági veszteségeket napi szinten próbáljuk kezelni kollégáimmal. Kevesen gondolnak bele, de sajnos nálunk is jelentős bevételkieséssel kell számolni. Az uszoda- és pályabérbeadásoktól teljes mértékben elestünk és mi azt az utat választottuk, hogy amíg nem tudunk a létesítményben edzést tartani, addig tagdíjat sem kell fizetni, azonban megteremtettük annak a lehetőségét, hogy adomány formájában bárki segíthesse az Egyesületet. Itt most tényleg minden forint számít. Szeretném megköszönni azoknak akik ezt már megtették és felhívni a figyelmet arra, hogy az adóbevallásnál lehetőség van a III. kerületi TVE számára felajánlani az 1%-ot” – mondta Szabó.
 
 
 
A sportigazgató arról is beszélt, hogy Kemenes Szabolcs vezetőedző tud edzéseket tartani a játékosoknak, de persze nem úgy és olyan körülmények között, mintha minden rendben lenne.
 
„Jelenleg is fontos feladatuk van a szakosztályoknak, hiszen mozgásban kell tartanunk minden sportolót. Szerencsére a technika eljutott már oda, hogy ez nem okoz problémát és napi szinten kommunikálnak a csapatokkal az edzők. A felnőtt labdarúgó csapatunk pedig a Ferencvároshoz hasonló módszerekkel tartja edzéseit, már három hete, annyi eltéréssel, hogy nem köteleztünk senkit a részvételre. Aki nem jön a „kiscsoportos” edzésre, annak napi szinten ellenőrzi a stáb a kiadott edzéstervet. Teljes mértékben szabálykövetőek vagyunk ezen a téren is. A rendőrség is ellenőrizte már ezt a fajta edzésmódszert és mindent rendben találtak.”
 
Szabó eléggé fájó hangulatjelentést is adott, illetve üzent a Kerület-családnak is.
 
„Nagyon hiányzik mindenki, a délutáni csend a sporttelepen elviselhetetlen, de akkor találkozhatunk a leghamarabb, ha mindenki betartja a kormányintézkedéseket. Tegyünk így és vigyázzunk egymásra! Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC