nb1.hu

A győriek azt kérik, legyenek kiemelt kockázatúak az idegenbeli meccseik

Győr – Az ultráik miatt írtak levelet az MLSZ elnökének.

Az ETO FC Győr levelet küldött Csányi Sándornak, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökének, amelyben többek között azt kérik, a csapat idegenbeli mérkőzéseit minősítsék kiemelt kockázatúnak. Az ETO ultrái által okozott sárvári botránynak súlyos következményei vannak a győri klubra nézve, így a jövő nem csak a szombati mosonmagyaróvári mérkőzés kapcsán érdekes az ETO-nál.

 

„Ismert, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága két zárt kapus hazai mérkőzés megrendezésére és háromszázezer forintra büntetett bennünket. Összesen egyébként már kétmillió forintnál járunk – kezdi Korsós György, az ETO FC Győr klubmenedzsere.

 

– Elnézést kell kérnünk a bérletes szurkolóinktól és sajnáljuk, hogy ezzel a döntéssel a jóérzésű ETO-drukkerek elesnek két hazai mérkőzés megtekintésétől."

 

Az ETO a történtek után attól tart, hogy a sárvárihoz hasonló elítélendő események másutt is megismétlődhetnek az ultrák jóvoltából. Dr. Drucskó Zoltán, az ETO ügyvezetője éppen ezért levelet írt Csányi Sándornak, az MLSZ elnökének.

 

„Ebben többek között az áll, hogy a rendbontások szinte kizárólag az idegenbeli mérkőzéseinken történnek – folytatja Korsós György. – Így kérjük, hogy az ETO idegenbeli meccseit minősítsék kiemelt kockázatúnak. Ha az ellenfeleink jelölnek ki elkülönített szektorokat a mi szurkolóinknak, akkor esetleg azt is vállaljuk, hogy saját biztonsági szolgálattal is vigyázunk a rendre.

 

Együttműködésre törekszünk az MLSZ-szel és – mivel az ultrák átlépték azt a bizonyos határt – a rendőrséggel is, mert meg akarjuk előzni, hogy a sárvárihoz hasonló botrány bárhol megismétlődhessen. A következő eset még súlyosabb szankciókat vonna maga után, vagyis pontlevonással büntethetnék a feljutásért küzdő csapatunkat."

 

A klubmenedzsernek arról nincs tudomása, hogy az ETO megfellebbezi-e az MLSZ fegyelmi határozatát a klub büntetésének mérsékléséről.

 

A szombati mosonmagyar- óvári mérkőzéssel kapcsolatban már korábban felvette a kapcsolatot egymással a két érintett egyesület.

 

„Személyesen is találkoztam Drescher Ottóval, a Mosonmagyaróvár elnökével – említi végül Korsós György. – Egyeztettük a rendezéssel, a szurkolókkal kapcsolatos információkat. Bízunk benne, hogy sportszerű körülmények között lehet megrendezni a megyei rangadót."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC