nb1.hu

36 évesen gólkirály lenne a Puskás Akadémia kapitánya

Elárulta, hogy kezelik az NB I-es erősítéseket.

 

A PUSKÁS AKADÉMIA JELENTÉSE:

 

"Vasárnap 11-től tovább folytatná tavaszi menetelését az NB III nyugati csoportjában vitézkedő Puskás Akadémia II. Idén eddig három mérkőzésből hármat tudott megnyerni második csapatunk, amelyek között volt a táblázat első feléből érkező ellenfél és szomszédvári rangadó is – jelenleg 34 ponttal állunk a 9. helyen.

 

Ezúttal a 32 egységgel a 12. pozícióban tanyázó Pápai Perutz FC érkezik Felcsútra, azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy pontokat vigyen magával és kicsit jobban összehúzza a mezőnyt. Mivel csupán két pont és három helyezés választja el a két csapatot egymástól, tökéletesen kell koncentrálnunk, hiszen ilyen kis különbségnél gyorsan változhatnak a dolgok a bajnokságban.

 

Nagy Ádám együttese a tavasszal megnyert három mérkőzésen kétszer is a hajrában szerezte meg a három pontot, ami mutatja, hogy a játékosok az utolsó pillanatig hajtanak – ez a hozzáállás a pápaiak ellen is erős fegyver lehet.

 

A mérkőzésről csapat házi gólkirályával és csapatkapitányával, Magasföldi Józseffel beszélgettünk.

– Mit gondolsz a csapat tavaszi szerepléséről?

Jó sorozatban vagyunk, az őszi szezon végén két, illetve tavasszal három győzelmet szereztünk, ami, úgy gondolom, a bajnokságban szép eredmény. Nyilván helyén kell a dolgokat kezelni, de a győzelmeknek önbizalmat is kell adnia a társaságnak.


– Hogyan készültök most a hétvégi, Pápa elleni mérkőzésre?

– A program gyakorlatilag ugyanaz. Úgy készülünk, mint minden egyes héten, legyen az stáb vagy játékos. Elemezzük az ellenfelünket, és várjuk a mérkőzést. Mindenki szeretné kivenni a részét ebből a jó sorozatból.


– Az elmúlt három mérkőzésből kettőt is a hajrában tudott megnyerni a csapat. Kondi vagy szív?

– Természetesen mutatja a csapat erejét, ha végig tud küzdeni. Szerintem azonban megéreztük: teljesen mindegy, hogy egy mérkőzést mikor nyersz meg. Bármikor jöhet a győzelmet jelentő gól, amíg nincs hármas sípszó. Ebben rengeteget léptünk előre. A Csanak elleni mérkőzés erre jó példa, tudtuk, hogy egygólos, brusztolós meccs vár ránk, de megtettünk mindent, és a végén belőjük győzelmet érő gólt – szerencsére így is lett.


– Csapatkapitányként hogyan éled meg ezt a sikert, hogyan tudod motiváltan tartani a többieket?

– Sokat beszélgetünk. Közhely, de mindig a hétvégi mérkőzés az, ami a fókuszban van, mindig csak arra figyelünk, azt beszéljük át. Mindazonáltal a játékosoknak a karrierjük szempontjából jó, ha kicsit tovább látnak. Arra gondolok, hogy folyamatosan építeni kell a karrierjüket minden szinten, legyen az akár egy hétvégi mérkőzés, egy következő edzés vagy egy nagy derbi a közeli jövőben. A mostani helyzetben nem kell külön motiválni a srácokat, mindenki megtalálta azt a tényezőt, ami előre viszi.


– Sokszor változik a csapat. Kaptok játékost a fiatalabb korosztályokból, de az NB I-ből is jön olykor erősítés. Hogyan kezelitek a változó csapatfelállásokat?

– Nehézséget nem okoz, hiszen aki például az első csapatból érkezik, az szinte a kerethez tartozik. Innen kerültek fel, vagy rendszeresen játszanak nálunk, így ismerik a csapat gerincét alkotó társakat. Ha visszajátszanak, akkor ők is beállnak a sorba, végrehajtják, amit a szakmai stáb kér tőlük.


– Neked van most kitűzött célod az idei évre?

– Nem titok, hogy nagyon szeretném utolérni az első helyezettet a góllövő listán (Magasföldi József 14 gólos jelenleg, Szabó Lukas 21 gólt ért el – a szerk.), de nyilván kényelmesebb helyzetben vagyok, mert már nincs az osztályban a fiatalember. Bár ez is közhely, de nyerjünk mérkőzéseket, ez a legfőbb célom, a magammal szembeni elvárásom pedig az, hogy minél több góllal segítsem a csapatot. Ha jönnek a gólok, nagyon örülök, de ha nem, akkor annak fogok örülni, hogy a csapat sikeres."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC