nb1.hu

3 vagy 4 csoport: újabb változás?

A csapatok létszáma is bizonytalan tényező.

A boon.hu remek cikkben foglalta össze, hogyan és milyen módon tevődhet össze a következő bajnokság mezőnye, mennyi csapattal.
 
Konkrét döntések még nincsenek, ám már egyre inkább látni, hány osztály lesz, azt is lehet lassan sejteni, mennyi csapat lesz bennük.
 
„Ugyanakkor: a záró táblázat első helyén álló csapatok (összesen három) jogosultak a 2020/2021-es idényben az NB II.-es bajnokságba történő nevezésre, míg a záró táblázatok utolsó három helyén álló csapatok, valamint a legrosszabb 13. helyen álló csapat (összesen tíz csapat) nem jogosultak a 2020/2021-es idényben az NB III.-as bajnokságba való nevezésre. A következő idényben az NB III.-as bajnokságra azok a csapatok nevezhetnek, amelyek a fentiek alapján nem kerülnek át másik bajnokságba, valamint az NB II. záró táblázatának 18. és 19. helyén álló csapatok, a megyei I. osztályból feljutó csapatok, illetve a 2020/2021-es férfi felnőtt nagypályás NB I.-es együttesek második csapatai. Részben ez utóbbi miatt – a hírek szerint nem is alaptalanul – elterjedt, hogy az MLSZ-ben négy csoporttal (16-16 együttessel) indítanák el a következő pontvadászatot. Időközben, az utóbbi hetekben azonban kiderült, hogy azon klubok közül, amelyek jogosultak a harmadik vonalbeli részvételre, többen nem élnek a lehetőséggel, nem is kértek amatőr licencet, ami az indulás feltétele. Lapunk tegnap úgy értesült, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetségben – ebben a pillanatban – már csupán három csoporttal számolnak (hogy tizenhat-tizenhat csapattal, tizennyolccal vagy netán hússzal, azt nem tudni), végleges döntés ezzel kapcsolatban csak július elején születhet.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC