nb1.hu

22 év után játszanak újra NB III-as meccset

Új korszak kezdődik.

 

Az olajtv.hu közleménye:

 

"Huszonkét év után játszik újra NB III-as bajnoki mérkőzést a szolnoki labdarúgó- csapat. Az új korszakot a Salgótarján elleni hazai meccsel indítja a Szolnoki MÁV FC. Elég régen, még 1996. június 23-án a Szolnoki MÁV a Füzesabony elleni 0-0-val biztosította be első helyét az akkor Mátra csoportnak nevezett divízióban. Azóta egyetlen egy NB I-es szezont leszámítva a másodosztály állandó tagja volt a klub. Augusztus negyedikén a Salgótarján elleni hazaival kezdődik az új korszak.

"Erre készülünk hat hete, jó hogy várjuk! Szerintem ez egyértelmű. Ötvenkét edzés van a hátunk mögött, szerintem nagyon jól sikerült a felkészülés és bízunk benne, hogy ezt az első mérkőzést győzelemmel abszolváljuk" – mondta a csütörtöki edzés után Laczkó Milán.

Mindenképpen érdemes lesz kimenni a korszaknyitó meccsre. Részben azért, mert a legutóbbi harmadosztályú meccsen 700 szurkoló állta/ ülte körül a pályát. Másrészt pedig azért, mert egy vadonatúj, egyre inkább a saját erőre, utánpótlásra támaszkodó csapat fut majd ki a gyepre a Salgótarján ellen. Az SBTC megnyerte a Nógrád megyei bajnokságot, a Ménfőcsanakkal játszott osztályozót az NB III-ba jutásért. A párharcot ugyan elbukta, de legyőzője visszalépett, így a hazai mérkőzéseit 1000-1500 néző előtt játszó csapat mégis bebocsátást nyert a Keleti csoportba. Így az első fordulóban az osztály két újonca találkozik: a Szolnoki MÁV FC az NB II- ből, a Salgótarján a megyei bajnokságból érkezve.

"Nem mindegy, hogy hogy kezdjük a bajnokságot, egy győzelem sokat lendít a csapaton. Főleg úgy, hogy egy teljesen új csapat van alakulóban. Úgyhogy az fontos, hogy az elsőt győzelemmel, vagy legalább ponttal nyissuk" – vélekedett Papp Szilárd, aki azon kevés játékosok egyike, akik a tavalyi csapatból megmaradtak.

A Szolnoki MÁV FC- Salgótarján NB III- as bajnoki labdarúgó mérkőzés augusztus negyedikén, szombaton 17 órakor kezdődik a Tiszaligeti Stadionban."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC