nb1.hu

KTE-FTC: eredeti csapata ellen készülhet a kecskeméti védő

Iyinbor Patrick góllal üzent Budapestre.

Iyinbor Patrick két évvel ezelőtt vált ismertté a Vasas játékosaként. Az angyalföldi csapat sportigazgatója, Nagy Miklós, az FTC NB III-as csapatában fedezte fel a középhátvédet. Iyinbor két évig volt a piros-kékek meghatározó tagja. A nyáron az FTC viszont már a Kecskemétnek adta kölcsön. A Szeged elleni kupameccsen szerezte meg első kecskeméti gólját, és most ismét az FTC ellen játszhat.

AZ ELSŐ

Begyakorolt figura után fejeltél a Szeged kapujába?
A szögleteket gyakoroltuk, de nem arra mentünk rá, hogy a rövidre érkezzen a labda. Viszont meg volt beszélve, hogy ki, melyik területre fut be. A labda pont oda jött, ahová én tartottam.

Miután a hálóba bólintottál, vége is lett az első félidőnek…
A szünet előtti vezetés mindig feldobja a gólszerző csapatot. A mester a pihenő alatt elmondta, hogy bár voltak jó periódusaink az első játékrészben, javítanunk kell bizonyos játékelemeken a másodikra. Ez nem mindig sikerült, de a legfontosabb az eredményesség volt.

A NYOMÁS

A bajnokságban a múlt hétig nem úgy teljesítettetek, ahogy azt a tavalyi szárnyalás után elvárta tőletek a közvélemény. Éreztétek az eredménykényszert?
Igen, mert a gyengébb széria után nagyobb nyomás nehezedett ránk. Tartoztunk a győzelemmel a vezetőségnek, a stábnak és a szurkolóinknak is. Ezért is volt fontos, hogy hazai pályán legyőzzük az előző fordulóban a ZTE-t. Meg persze a tabellán elfoglalt helyezések miatt is. A siker jót tett a csapat lelkének is, mert felfelé kell haladnunk a rangsorban.

Vasárnap az FTC ellen játszotok. Amikor a zöld-fehérek ellen lépsz pályára, mekkora plusz motiváció van benned?
Egy kicsit több érzelem van bennem ilyenkor, mert több évet töltöttem el a Ferencvárosban. De nem állítom be másként a mérkőzést, mint ha egy másik csapat ellen játszanánk. A Kecskemét játékosa vagyok, és mindent megteszek azért, hogy ha lehetőséget kapok, akkor a legjobban teljesítsek, és a mérkőzésnek minél pozitívabb legyen a kimenetele.

ANGYALFÖLDÖN

A Vasasban váltál országosan ismert futballistává. Követed a piros-kékek meccseit?
Ha van rá lehetőségem, akkor megnézem a meccseiket. Két jó évet töltöttem el Angyalföldön a saját szempontomból. A második év viszont nem úgy sikerült a csapatnak, ahogy terveztük. Sajnos kiestünk az élvonalból. De most a volt társaim nagyon küzdenek a visszajutásért. Sokat tanultam a Fáy utcában. Hálás vagyok Kuttor Attilának, aki egy ideig az edzőnk volt. Nagyon sokat segített nekem. Bekerültem az U21-es válogatottba is, ezért nagyon sokat köszönhetek neki. Szerencsére azóta is tagja vagyok Gera Zoltán csapatának.

Fotó: Vasas FC

TOVÁBBI FEJLŐDÉS

Milyen plusz motiváció ért Kecskeméten eddig?
Más környezet. Először jöttem el a pályafutásom során a fővárosból, és először is költöztem el. Ezért ez egy nagy környezetváltozás volt. De nagyon jó városba és közegbe kerültem. Az itteniek, a stáb tagjai és a csapattársaim is nagyon befogadóak voltak. Családias a légkör, jó a szakmai munka, így itt is sokat fejlődhetek, tanulhatok.

Már beszéltünk az eredménykényszerről. Az FTC elleni meccs előtt van rajtatok nyomás?
Reálisan látjuk a helyzetet. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy milyen erős a Ferencváros. Mindannyian tudjuk, hogy száztíz százalékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy a mérkőzés minél jobban sikerüljön a számunkra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC