nb1.hu

Új sportággal ismerkedtek meg a pécsi játékosok

Pécs – Négyen is részt vettek a remek kezdeményezésen.

A PMFC négy focistája is részt vett a Széchenyi Gimnázium Radnóti utcai telephelye által szervezett I. Széchenyi Teqball Kupán, amelynek lebonyolításában több utánpótlás játékosunk is segédkezett. A Bodor Márkó – Takács Ákos és a Hleba Tamás – Koller Krisztián párosok PVSK-s, komlói, Petőfi SE-s, kozármislenyi és szentlőrinci ellenfelekkel mérkőztek meg – jelentette a klub honlapja.

 

Aki nem ismerné még a magyar fejlesztésű teqballt, azok számára elmondjuk, hogy ez a futballalapú sporteszköz a technikai tudást, a koncentrációs készséget és az állóképességet fejleszti.

 

A találmány önálló sportággá vált, amelyet ketten, vagy négyen játszhatnak egyszerre. Nagykövete a korábbi világsztár, Ronaldinho. A sportiskola a téli időszakra kapta meg az asztalokat, a mostani tornán felbuzdulva ezért januárban általános- és középiskolások számára írnak ki versenyt.

 

Bodor Márkó és Takács Ákos 9. helyen végzett a tornán, igaz, egyedül nekik sikerült megverni azt a kozármislenyi párost, akik végül megnyerték a sorozatot.

 

– Remekül éreztük magunkat ezen a jó hangulatú baráti tornán. Ahhoz képest, hogy nem nagyon játszottunk még ilyen asztalon, nem ment rosszul. Az első pár meccsen még szoknunk kellett, de utána ráéreztünk és abszolút élvezhető meccseket játszottunk – mondta el Takács Ákos, a sportiskola korábbi diákja.

 

Hleba Tamás szerint rendkívül jó ötlet volt a szervezők részéről ez a torna.

 

– Ritka alkalom, hogy az ember kipróbálhatja ezt a sportágat, ezért nagyon örültünk a meghívásnak. Remek hangulatú, eseménydús versenyen vehettünk részt. Koller Krisztiánnal alkottunk párost, az elején kissé szokatlan volt az asztal és a szabályrendszer, de egész hamar belejöttünk. Négy mérkőzést játszottunk, az első kettőt magabiztosan meg is nyertük, majd következett két peches találkozó, amelyeken egyaránt 11-12-re maradtunk alul és így lemaradtunk a célként kitűzött első helyről – árulta el fiatal középpályásunk, aki reméli, a közeljövőben lesz még lehetősége részt venni ehhez hasonló rendezvényen.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC