nb1.hu

Új klubigazgató feladata lesz a csapat lélegeztetőgépen való tartása

Kozármisleny – Érkeznek a próbajátékosok az első edzésre.

Arató Zsombor feladata az lesz, hogy egy nagyon szerény költségvetéssel gazdálkodva hozza ki a legtöbbet a következő szezonból – írta a bama.hu.

 

Új tulajdonos vagy pénzes szponzor egyelőre nincs a láthatáron Kozármislenyben, de az élet azért nem állt meg az NB II.-ből kiesett labdarúgócsapat háza táján. Olyannyira nem, hogy a csapat honlapján jelentette be, új klubigazgató, Arató Zsombor felel az egyesület ügyeiért a jövőben. Arató neve nem ismeretlen Kozármislenyben, ugyanis futballistaként ott nevelkedett. Az elmúlt években a PVSK-nál dolgozott a fiatal, mindössze 26 éves szakember. Technikai vezető volt a vasutasoknál, mellette pedig az utánpótlásban dolgozott edzőként is, így a futballszakma és a sportszervezés is közel áll hozzá.

 

Persze felmerül a kérdés, hogy a jelenlegi, nem túl rózsás helyzetben mit is jelent pontosan a klubigazgatói kinevezés, egyáltalán mi lesz Arató Zsombor feladata. Meg is kerestük ezzel kapcsolatban a Kozármisleny tulajdonosát, Feleki Attilát.

 

– Zsombor egy fiatal, ambiciózus szakember – kezdte Feleki. – Ismerjük őt jól, hiszen játszott korábban nálunk, és az utóbbi időben dolgoztunk is vele egy-egy rendezvény szervezése kapcsán. Klubigazgatóként ő lesz az, aki átfogóan fog felelni az egész klubért. Leghangsúlyosabban az utánpótlást kell igazgatnia, de az első csapat szakmai munkájáért felelő Németh Zsolttal is együtt fog működni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ő az, aki a napi ügyekben minden feladatot átvesz tőlem.

 

Kíváncsiak voltunk, hogy jelenleg hogyan áll az esetleges új tulajdonos keresése. Feleki ezzel kapcsolatban igyekezett tiszta vizet önteni a pohárba.

 

– Senkinek ne legyenek illúziói – szögezte le a sportvezető. – Magyarországon azt, hogy befektetőt keres egy futballcsapat, csak a szleng miatt mondjuk. Befektetni abban szokás, ami pénzt hoz. Nekünk inkább szponzorra, tulajdonosra lenne szükségünk. Őszinte leszek, én nem keresgélek, de persze, ha valaki szeretné támogatni a mislenyi labdarúgást, azt örömmel vesszük.

 

Azt is megtudtuk Felekitől, hogy mivel névlegesen szükség van tulajdonosra, az természetesen továbbra is ő marad, de a napi munkából teljesen kiszáll a jövőben – emiatt is érkezet Arató Zsombor a csapathoz. A jövő szezon költségvetése az MLSZ-től kapott pénzből, a kozármislenyi városi támogatásból, jegybevételekből áll majd össze – ez persze egy nagyon szerény, mondhatni minimál-költségvetés lesz így –, az új klubigazgató feladata pedig az lesz, hogy ebből hozza ki a lehető legtöbbet.

 

Ahhoz, mondjuk, nem igazán kell látnoknak lenni, hogy tudjuk: borzalmasan nehéz dolga lesz Arató Zsombornak. Persze, egyben egy hatalmas lehetőség is ez számára. Ha ilyen paraméterek mellett tudna sikeres munkát végezni, az kiváló ajánlólevél lehet a későbbiekben egy komolyabb feladathoz is.

 

Próbajátékosok lesznek az első tréningen

 

A felnőttcsapat Németh Zsolt vezetésével július 3-án kezdi meg a felkészülést az NB III.-as szezonra. Addig ugyan még van bő másfél hét, de a szakmai stáb számára most sem láblógatással telnek a mindennapok. Mivel az NB II.-es keret nagy része távozik Mislenyből, gyakorlatilag egy teljesen új csapatot kell építeni a harmadosztály rajtja előtt.

 

– Az utóbbi napokban folyamatosan tárgyaltam, tárgyaltunk játékosokkal – árulta el Németh Zsolt, vezetőedző. – Jobbára helyi, környékbeli fiatalokban gondolkozunk, olyan futballistákban, akiknek azért akad esetleg NB III.-as tapasztalatuk is. Van is már pár „jelöltünk”, az első edzésen ott is lesznek majd, mint próbajátékosok. Rajtuk kívül a saját utánpótlásunkból kiöregedő játékosokat és az U19-es gárdánkban játszó, tehetséges srácokat is meg fogjuk nézni, ki az, aki a segítségünkre lehet. Németh azt is elárulta, hogy Arató Zsombort egy roppant agilis embernek tartja, és várja már a közös munkát vele.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC