nb1.hu

Tovább bonyolódik a Kaposvár fizetési balhéja

Kaposvár - Pontosított a HLSZ.

 

A hlsz.hu cikkjét változtatás nélkül közöljük:

 

Sokkal tartoznak a Rákóczinál a játékosoknak – NB3.hu

Kaposvári tartozások

 

"A Munka Törvénykönyve nem enged meg egy nap fizetési késedelmet sem!

 
Szervezetünkhöz a HLSZ honlapján 2017. június 24. napján megjelent, Kaposvárt érintő cikk vonatkozásában a klub jogi képviselőjétől pontosítási kérelem érkezett, mely kérésnek az alábbiak szerint készséggel teszünk eleget:
 
Öt játékos fordult szervezetünkhöz azzal, hogy az utolsó havi fizetéssel tartozik a klub, közülük ketten az elmaradt munkabéren felül táppénzzel és egyéni edzéssel kapcsolatos problémát is jeleztek, további egy játékos pedig a segítésünket kérte, mivel a munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetésének körülményeit rögzítő megállapodásban foglalt fizetési határidőt több ízben sem tartotta a klub.

A jogi képviselő leveléből örömmel értesültünk arról, hogy a tartozás rendezése „napokon belül” meg fog történni. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, vajon a klub mit ért a “napok” alatt? Ez 2-3 napot, esetleg 60 napot jelent-e?

Szeretnénk továbbra is leszögezni, hogy sem a Munka Törvénykönyve sem pedig a játékosok szerződése nem engedi meg az akár 1 (egy!) napos késedelmet sem!

A mintaszerződés az azonnali hatályú felmondás tekintetében nyújtja az igényérvényesítés lehetőségét 45+15 napra, ez a 60 nap azonban nem arra szolgál, hogy a késedelem intézményesüljön. Továbbá: a játékosok egy részének pl. lakhatási támogatással és prémiummal is tartozik a klub; az előbbi esetében van olyan játékos, akinek már 9 (kilenc!) hónapja.

Az eddigi felszólításokat a klubot üzemeltető gazdasági társaság cégbíróságnál jelenleg is hatályosan bejegyzett székhelyére, valamint a pecséten és a szerződésekben feltüntetett címre küldjük, azonban azok „elköltözött”, illetve „nem kereste” jelzéssel érkeznek vissza hozzánk (ez ügyben bejelentéssel élünk az MLSZ illetékes bizottságához). Bizonyíték a HLSZ-nél fellelhető.

Egyidejűleg örömünket fejezzük ki, hogy a klub részéről olvassák a www.hlsz.hu-t. Amennyiben ez a klubnak is megfelelő, mi nem zárkózunk el, hogy a honlapon levelezzünk egymással, ismertetve a kaposvári labdarúgást (is) figyelemmel kísérő közvéleménnyel a klub és az alkalmazottai közötti ügyeket, így nem kellene időt vesztenünk az át nem vett küldemények miatt.
 
Bízunk további együttműködésükben!

Hivatásos Labdarúgók Szervezete"

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC