nb1.hu

Pécsi védő a legjobb nyári igazolás

Pécs - A PMFC honlapján nemrég megszavaztatták a csapat szurkolóit.

A PMFC honlapján nemrég megszavaztatták a csapat szurkolóit, s a válaszok alapján a drukkerek Nagy Józsefet tartják a legjobb nyári igazolásnak.

A bama.hu interjút készített a védővel.

– Biztosan jólesett, hogy a szurkolók Önt látták a legjobb nyári igazolásnak.

– Természetesen, nagyon örültem neki, hogy engem választottak a legjobbnak – válaszolta Nagy József, aki a nyáron a Győrtől érkezett a PMFC-hez, ahol korábban már futballozott, s a közönség egyik kedvence volt. – Megpróbáltam a legjobbamat nyújtani a meccseken, remélem, hogy sikerült.
 
– Pedig nem volt könnyű dolga, hiszen több poszton is bevetették.
 
– Balhátvédként kezdtem, aztán nem sokkal később belső védőként is szerepeltettek, majd védekező középpályásként zártam a szezont. Különösebben nem okozott ez problémát, ugyanis mindhárom poszt, a szélső és a belső védő, valamint a védekező középpályás is közel áll a szívemhez. Az idény elején szóba is került, hogy talán utóbbi pozícióban számítanak rám, aztán mégsem ott kezdtem. De valószínűleg ott folytatom majd tavasszal, mert Márton Gábor szerint ebben a felállásban nagyon stabil lett a középpályánk, jól muzsikálunk. Persze kérdés, mi lesz majd Fellai József sérülése miatt, igazolunk-e valakit a helyére.
 
– Az őszi meccseken lerítt a játékáról, hogy jól érzi magát a PMFC-ben.
 
– Örülök, ha ezt látni lehetett! Nagyon jól érzem magam a csapatban. Fontos volt számomra, hogy ilyen társaságba kerüljek. Márton Gáborékra, erre a szakmai stábra amúgy is jellemző, hogy összetartó gárdát hoznak össze, olyat, amelyben a játékosok egymásért küzdenek.
 
– Küzdöttek is, aminek aztán harmadik hely lett az eredménye. Van hiányérzete az ősszel kapcsolatban?
 
– Van, hiszen a Honvéd és az Iváncsa elleni hazai, illetve a Mórahalom elleni idegenbeli meccsekben több volt. Ha ezeket mind megnyerjük, most vezetnénk a bajnokságot. A nyáron sok új játékos jött, ilyenkor idő kell ahhoz, hogy összeszokjon egy csapat – eleinte nem is működött úgy a játékunk, ahogy kellett volna. Aztán később jöttek az eredmények, a győzelmek, s úgy érzem, hogy játékban is rendre felülmúltuk ellenfeleinket.
 
– Mit vár a tavasztól?
 
– Egyértelműen feljutást. Persze kíváncsi vagyok arra, hogy kiket igazolunk a téli szünetben. De az is igaz, hogy ebben a csapatban új játékosok nélkül is benne van az első hely.
 
– A feljutást illetően jó ómennek is nevezhetném, hogy itt van a PMFC-nél…

 

– Háromszor már sikerült feljebb kerülnöm az aktuális csapatommal, ez lenne a negyedik alkalom: a PMFC-vel annak idején feljutottunk az NB I-be, a Mezőkövesddel szintúgy, a Győrrel pedig a második vonalba. Utóbbi kettő ráadásul most történt az előző két idényben, így ha most a Péccsel az első helyen végzünk, zsinórban ez lenne a harmadik. Nagyon örülnék, ha összejönne!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC