nb1.hu

Osztályozó nélkül feljutott a Pécs, az Ibránnyal találkozik a Kaposvár

Budapest - A pécsieken kívül a sorsolás további öt klubnak kedvezett.

A Magyar Labdarúgó-szövetségben kisorsolták a megyei első osztályú bajnokok osztályozóinak párosításait. Mivel nem minden megyei aranyérmes vállalja a harmadosztályú szereplést, így hat csapatot kisorsoltak, amelynek nem kell osztályozót játszania és köztük van a Baranya megyei bajnok PMFC is. A somogyi bajnoknak, a Kaposvárnak viszont a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elsővel, az Ibránnyal kell megküzdenie a harmadik ligás tagságért.

 

Mivel nem minden megyei aranyérmes vállalja a harmadosztályú szereplést, így hat csapatot kisorsoltak, amelynek nem kell osztályozót játszania. A sorsolás a PMFC-nek, a Dabas-Gyónnak, a Komáromnak, a Hajdúböszörménynek, a Hévíznek és a Méhkeréknek kedvezett, nekik nem kell osztályozót játszaniuk a feljutásért. A nemrégiben még NB I-es Kaposvárnak viszont a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elsővel, az Ibránnyal kell megküzdenie a harmadik ligás tagságért. Az Iváncsa a Veszprémmel találkozik, a Gyöngyös a Mórahalom együttesével játszik, míg a Tiszafüred a Gyirmót II-vel csap össze. Az Edelény, a Kiskunfélegyháza, a Gázgyár, a Cered VSE, a Bonyhád és a Körmend nem vállalta az NB III-as szereplést, így ők nem is játszanak osztályozót.

 

OSZTÁLYOZÓ NÉLKÜL FELJUTOTT AZ NB III-BA

 

PMFC, Dabas-Gyón, Komárom, Hajdúböszörmény, Hévíz, Méhkerék

OSZTÁLYOZÓK AZ NB III-ÉRT

 

Tiszafüred–Gyirmót II

Kaposvár–Ibrány

Iváncsa–Veszprém

Gyöngyös–Mórahalom

 

A párharcokat oda-vissza vágós alapon rendezik meg, az első meccset június 11-én, szombaton, 17 órától játsszák, míg a visszavágókra június 18-án, szintén 17 órától kerül sor. A párharcok győztesei feljutnak az NB III-ba.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC