nb1.hu

Örömmel jött vissza Győrbe a szlovákiai balszélső

Győr – Az új MLSZ-szabályzat is segítette a visszatérést.

Visszatért az ETO-hoz Medgyes Sinan, aki korábban hosszú éveken keresztül erősítette a győrieket, ám 2015-ben Szlovákiába igazolt. Az elmúlt fél szezont az ottani második vonalban szereplő Szered színeiben töltötte, ám végül úgy döntött, visszatér az ETO-hoz. A dunaszerdahelyi DAC korábbi legendás játékosának, Medgyes Józsefnek a 23 éves, bal oldalon bevethető fia a rangado.hu-nak beszélt a győri újrakezdésről.
 
 
– Mivel nem volt aláírt profi szerződésem a Szerednél, ezért távozhattam. Azért nem a Haladásra esett a választásom, mert az ETO FC Győr keresett meg előbb konkrét ajánlattal, ezért úgy ítéltem korrektnek, hogy a győriek ajánlatát fogadom el. A két klubon kívül még a Szeged is érdeklődött irántam. Végeredményben sikerült mindenben megegyeznem az ETO-val, így tavasszal ismét a Győr sikeréért tehetek meg mindent a pályán. Célom, hogy minden meccsen jó teljesítménnyel legyek a csapat hasznára, és feljussunk az NB II-be. Nem ismeretlen közegbe tértem vissza, hiszen négy évet korábban már lehúztam az egyesületnél, örömmel tértem vissza az ETO-ba, hiányzott már a klub. A régi társaságból Illés Dávidot, Nagy Ádámot, Horváth Dánielt és Pongrácz Viktort is jól ismerem.
 
– Korábban azt nyilatkoztad, hogy „Hiányzik három hónap ahhoz, hogy magyarként tekintsenek rám az MLSZ-nél. Sajnos ez a kilencven nap mindig csak lógni fog a levegőben. Úgy néz ki, emiatt az új törvény miatt távoznom kell az ETO-tól.” Ez most nem hátráltatta a győri visszatérésedet?
 
– Így igaz, akkoriban hiányzott, de az MLSZ már változtatott a szabályzaton: ha rendelkezik a játékos magyar felmenőkkel, akkor magyar labdarúgóként kezelik – nekem pedig vannak magyar felmenőim, így a probléma elhárult.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC