nb1.hu

MLSZ: Sokba került az ETO-nak a sárvári, pirotechnikai balhé

Budapest - A két zárt kapus mérkőzés, szövetségi ellenőrrel.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén a következő határozatokat hozta, amelyben természetesen kitér a szombaton majdnem ötven percre félbeszakadt Sárvár–ETO FC Győr NB III-as mérkőzésre is.       

NB III

A FEB a Sárvár–ETO Futsal mérkőzéssel kapcsolatban a Sárvárt – a nézők beléptetésére vonatkozó szabályzati előírás megsértéséért és a rend nem megfelelő biztosításáért – 100 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A FEB az ETO Futsallal, mint visszaesővel szemben – szurkolóinak nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, szurkolóinak játéktérre történt berohanásáért és tárgyak játéktérre dobálásáért – elrendeli, hogy a sportszervezet a soron következő két hazai NB III-as bajnoki mérkőzését nézők nélkül, zárt sportlétesítményben rendezze, továbbá 300 000 forint pénzbüntetést megfizessen.

A Fegyelmi Bizottság a büntetés kiszabásánál figyelembe vette, hogy kirívóan súlyos szabályszegések sorozata történt, amely miatt közel 50 percig állt a játék a mérkőzésen, és a rendet csak rendőri közbeavatkozással lehetett helyreállítani. A Magyar Labdarúgó-szövetség ezután is határozottan fellép minden olyan jelenséggel szemben, amely nem való a labdarúgópályákra, és szigorúan bünteti az ehhez hasonló – a magyar stadionokban az utóbbi időben egyre ritkábban tapasztalható – eseteket. A két zárt kapus mérkőzésre az MLSZ hivatalból küld 1-1 szövetségi ellenőrt, felmerülő költségeik a rendező sportszervezetet terhelik.  

 

NB I A FEB az FTC–Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 100 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.  

 

NB II Gyepes Gábor (Soroksár) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Dobos Barna vezetőedző (Dunaújváros) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1 soron következő NB II-es bajnok mérkőzésre szóló eltiltást kapott.  

 

Magyar Kupa A FEB a Fellebbviteli Bizottság által elrendelt új eljárásban Florian Trinkst (FTC) – mert a Videoton elleni mérkőzésen, amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben, hátulról megrúgta ellenfelét – két soron következő MK országos főtábla mérkőzésre eltiltotta.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC