nb1.hu

MLSZ: fontos dolgokról döntöttek

Magyarország - Ülésezett a szövetség elnöksége

 

A labdarúgás minden szereplője a mérkőzések színvonalának emelése mellett tette le voksát: folytatódik a magyar futball átfogó fejlesztése, amely lehetőséget teremt a fiatal tehetségek kibontakozására. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége csütörtöki ülésén gyorsjelentést kapott a szövetség által február közepén elindított, két hét alatt 30 ezer szurkoló által kitöltött kérdőív eredményéről – írja az mlsz.hu.

 

Exkluzív: Botka csak azért is meg akarta mutatni, miért kellett a Fradinak – NB1.hu

 A visszajelzések fontosak a szervezet vezetése számára, így a következő időszak feladata a részletesebb elemzés. Első ránézésre is kijelenthető, hogy a futballszeretők nagy többsége támogatja az MLSZ törekvéseit a fiatal hazai játékosok szerepeltetésének előírásában, illetve a külföldi labdarúgók számának szabályozásában. A kitöltők zöme szükségesnek tartja a női labdarúgás és a futsal területén történő fejlesztéseket. Fontos megerősítés a szövetség elnökségének gondolkodásában, hogy a szurkolók úgy vélik, a futball megítélése szempontjából a legfontosabb tényező a játék színvonalának emelése az NB I-ben. A részletesebb elemzés hamarosan elérhető lesz a szövetség hivatalos honlapján, az mlsz.hu-n.

 

Az NB II és az NB III jelenti: változik az NB II-es mezőny? – NB1.hu

 

A számos területtel kapcsolatban átfogó fejlesztési tervet meghatározó MLSZ továbbra is a futballfejlesztést tekinti legfontosabb középtávú feladatának. Ennek alapját az utánpótlás-nevelés magasabb színvonalú gyakorlata szolgáltatja, amelynek feltétele a megfelelő infrastruktúra, és sarokköve a képzésben résztvevő edzők nemzetközi gyakorlaton alapuló felkészítése, továbbképzése. A megfelelő tempójú gyakorlati munka nélkül nincs esély a mérkőzések színvonalának látványos változtatására, a bajnoki rendszernek pedig elő kell segítenie a legígéretesebb magyar tehetségek éles helyzetben történő versenyeztetését, fiatal kortól a felnőtt futballig.

 

Mohl elárulta, mit mond a Derbi előtt az öltözőben – NB1.hu

Az elnökség vizsgálta a következő időszak versenykiírásait, miután számos kezdeményezés, javaslat került a testület elé. Szóba került például az NB I-es bajnoki lebonyolítás kibővítése három helyett négy körösre. Az így egy-egy csapatra háruló idényenkénti 44 mérkőzés (négyszer tizenegy) a stadionok teljeskörű felújításának befejezése előtt, Magyarország időjárási körülményei mellett nem reális. A Magyar Kupa és a professzionális bajnokságok lebonyolítása a korábban meghatározott létszámmal (NB I – 12 csapat, NB II – 20 csapat) és formában zajlik az elkövetkező években is. Felvetődött a másodosztály mezőnyének szűkítése, ám az egész ország területén zajló fejlesztés szempontját figyelembe véve az elnökség a jelenlegi létszám megtartását tartotta indokoltnak.

 

Az ülésen külön köszöntötték Halmai Gábort az NB I-es bizottság új elnökét, aki a leköszönő Orosz Pált váltja e tisztségben, és akit az élvonalbeli klubok vezetői választottak meg februárban. Az elnökség jóváhagyta a Szövetség 2017-es pénzügyi tervét. A szövetség közvetlen kiadásaink 90 százalékát az amatőrfutballba (grassroots) és az utánpótlásba allokálja. Az amatőr és tömegsport prioritását jelzi, hogy erre a területre a tavalyihoz képest 33 százalékkal több jut az idén. Folytatódik az amatőr klubok támogatása a versenydíjak 90 százalékos átvállalásával, biztosítja a költségvetés az OTP Bank Bozsik Intézményi Program működését, illetve több friss forrás jut amatőr (zömében fővárosi) sportlétesítmények felújítására.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC