nb1.hu

Mátyus János első bajnoki címét Szűcs Lajos ellenében ünnepelhette

Nyíregyháza – Érthető, hogy boldogan nyilatkozott a szakvezető.

Tegnapi sikerével lett bajnok a Nyíregyháza, a klub így tudósított a találkozóról.

 

„A Szparinál sokan hiányoznak sérülés miatt, így mindössze három játékos ülhetett a kispadon: Pálinkás Gergő, Zoran Kostic és Ovszijenko Volodimir. Mátyus János több fiatalnak is lehetőséget adott. A napokban elhunyt Kozák Csaba emlékére gyásszünettel kezdődött a találkozó.

 

A Szpari kezdte a találkozót. Az első percek nem hoztak helyzetet, a 9. percben viszont hatalmas lehetőség maradt ki. Zofcák lőtt középről, a labdája a kapufáról pattant vissza, az ismétlésnél pedig Pölöskey helyezett mellé. A 15. percben megszerezte a vezetést a Szpari ! Rezes László támadta meg a kapust aki próbálta elrúgni a labdát, de Rezest találta el, a csatárról pedig a kapuba pattant a labda, 1-0.

 

Az RKSK próbált válaszolni, Király lépett ki középen, de Rakovic bravúros becsúszással szerelte. A 24. percben növelte előnyét a Spartacus, amikor Szokol Zsolt tette be jobbról a labdát, Rezes László pedig a kapuba passzolt közelről, 2-0. És nem volt vége! A 31. percben Rezes László lépett ki a bal oldalon, majd kilőtte a rövid sarkot, mesterhármas, 3-0 ! A hajrára is jutott hazai helyzet, Farkas lőtt távolról, de fölé szállt a labda. Az első félidő jó hazai játékot és három Rezes gólt hozott. A második félidő egy Rubus lövéssel indult, amit hárított Markek. A másik oldalon Perger is bemutatott egy védést, Turcsik lövését fogta. Az 57 percben ismét Rubus veszélyeztetett, Törtei szöglete után fejelt fölé. Majd Abdouraman bólintott, és bár a kapuba is került a labda, a játékvezető a kapus támadása miatt nem adta meg a gólt. Az RKSK a szépítésért hajtott, de nem volt nagy helyzete. A 70. percben egy szöglet után Király fejelt mellé. A Szpari válaszaként Pölöskey ment el a jobb oldalon, Kapacinához ívelt, aki alig fejelt mellé. Majd Perger védett bravúrral, Törőcsik lőtt közelről. A 89. percben Fitos lépett ki, de mellé pörgetett. Az eredmény nem változott, a Szpari magabiztosan győzött. Mivel a Cegléd-Cigánd találkozó végeredménye 1-1 lett, így 2 fordulóval a vége előtt bajnok lett a Szpari!

 

Mátyus János: – Talán furcsa, de soha, egyetlen csapatommal sem voltam még korábban bajnok. Nagyon boldog vagyok, megígértük a szurkolóknak, hogy bajnokok leszünk, sikerült. Köszönöm nekik a buzdítást, Révész Bálintnak, Brekk Jánosnak, a stábnak, mindenkinek, aki hitt bennünk, aki segítette a munkákat! Nem volt ez egy könnyű dolog, mindenki minket tartott esélyesnek, de én egy korábbi csapatommal még játékosként voltam ilyen helyzetben, és akkor nem nyertük meg a bajnokságot. Most igen !

 

Nyíregyháza Spartacus – Rákosmenti KSK 3-0 (3-0)

Városi Stadion 1000 néző

Nyíregyháza: Perger – Szokol, Rubus, Rakovic, Törtei – Abdouraman, Kapacina (Pálinkás 76.p), Zofcák, Farkas (Kostic 56.p) – Rezes, Pölöskey. Vezetőedző: Mátyus János

RKSK: Markek – Simita, Szala (Törőcsik70.p), Balaskó, Szabó, Vass, Vattai, Farkas, Király, Turcsik, Fitos. Vezetőedző: Tóth János”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC