nb1.hu

Már nem az ETO FC Győr az éllovas

Magyarország – A Tatabánya kizárásának köszönhetően az Érdi VSE áll a tabella élén.

A Tatabánya kizárása miatt megelőzte a bajnoki tabellán az eddigi éllovas ETO FC Győrt és az Érdi VSE – számolt be róla az erdmost.hu.

 

A súlyos anyagi gondokkal küzdő Tatabánya FC az őszi idényben még ki tudott állni, sőt, Limperger Zsolt együttese hazai pályán 10-ra kikapott a Komárom-Esztergom megyei csapattól, ám a fizetések elmaradása miatt az MLSZ kizárta a klubot az átigazolásokból, valamint folyamatosan pénzbüntetéssel sújtotta emiatt, játékosai pedig szerződést bontottak a csapattal.

 

A tavaszi idényben a Tatabánya FC előbb a Gyirmót FC Győr II elleni meccsre csak egy játékost tudott nevezni, majd a 20. fordulóban az ETO FC Győr ellenire már ötöt, de ez is kevés volt ahhoz, hogy lejátsszák a meccset, hiszen egy csapat emberhátrányban legalább hat plusz egy játékossal állhat ki. A 21. körben pedig hazai pályán fogadta volna a Tatabánya a Sárvár FC-t, ám hiába volt tíz játékosa a nemrég kinevezett olasz edzőnek, Giovanni Scanunak, a tatabányai önkormányzat az elmúlt héten tartozás miatt elvette a Grosics Gyula Stadion használati jogát a klubtól, ezért hiába került a jegyzőkönyvbe tíz labdarúgó neve is, őket nem engedték be a létesítmény területére, így a találkozó elmaradt.

 

 

A Gyirmót II és a Győr is a találkozó után mint vétlen csapat – fegyelmi határozat útján kapta meg a három pontot az MLSZ-től 3–0-s gólkülönbséggel, ám ezt a Tatabánya FC kizárásával felülírták. Az MLSZ törli a Tatabánya FC eredményeit, s miután az érdiek a kilencedik fordulóban hazai környezetben 1–0-ra kikaptak a Tatabányától, ezért pontot nem vonnak le tőlük, s gólarányuk is egy találattal javul, ellenben az összes, Tatabánya ellen pontot szerző csapattól elveszik a pontokat, így az ETO FC Győr hat pontot bukik, miután a harmadik körben idegenben nyert 10-s győzelem után járó, majd a 20. fordulóban határozat útján megkapott – három pontot is elveszik a Rába-parti csapattól.

 

NB III: az MLSZ kizárta a legendás csapatot a bajnokságból – NB3.hu

 

Ezzel az érdiek hárompontos előnybe kerülnek 48 egységgel, míg az ETO visszaesik 45 pontra, ám ez a különbség mérséklődhet, hiszen a Gyirmót II-t, a Sárvárt és az ETO-t leszámítva a többi csapat egy meccsel kevesebbet játszik szám szerint tizenkettőt, ellenben ezen három gárda három ponttal többet szerezhet a bajnokság hátralévő részében.

 

A Tatabánya FC kizárásával egyben az is eldőlt, hogy az eredetileg a 26. fordulóban, április 8-án, 16.30-kor rendezett Tatabánya FCÉrdi VSE találkozó elmarad.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC