nb1.hu

Magyar Kupa: dráma 11-es párbaj – reakciók

NB III-asok csatáztak.

Magyar Kupa, 8. forduló, a legjobb 16 közé jutásért
Érdi VSE–Tarr Andráshida SC 0–0 – tizenegyesekkel: 3–4
Érd. V: Barna Gábor (Garai Péter, Kiss Balázs)
Érdi VSE: Kertész F. – Ország, Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Koós, Pallagi (Mojzer, 107.), Melczer (Pintér N., 50.) – Kelemen P., Pál Sz., Gera D. (Kónya, 74.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Andráshida SC: Czirjék – Marsai, Takács S., Kalamár, Nagy Zoltán – Jóna (Bailo, a szünetben), Szegleti, Bíró A. – Szabó Martin, Fülöp (Horváth Tamás, 81.), Bontó (Tóth László, 101.)
Vezetőedző: Dobos Sándor
 
Gól: Mojzer, Kelemen P., Pintér N., ill. Szegleti, Horváth T., Tóth László, Bailo
 
Gól nélküli 120 perc után a tizenegyespárbajt a Tarr Andráshida SC nyerte meg az Érdi VSE vendégeként, így a Zala megyei együttes jutott a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé.
 
Két, egyaránt az NB III Nyugati csoportjában érdekelt csapat, az Érdi VSE és a Tarr Andráshida SC mérte össze erejét a Magyar Kupa legjobb 32 csapata között. Az érdiek zsinórban harmadszor szerepelnek a sorozat legjobb 32 együttese között, két éve a 16 közé is bejutottak, akkor viszont az oda-visszavágós párharcban alulmaradtak a Budafokkal szemben.
 
A találkozót aktívabban kezdték a vendégek, azonban az első helyzet az érdiek előtt adódott, akiktől Kelemen Patrik lépett ki a védők közül, de a kapujából Czirjék is jól érkezett, s blokkolta az érdi támadó lövését.
 
A folytatásban az egyre inkább fölénybe kerülő érdiek több lehetőséget is kidolgoztak, de nehezen tudták feltörni a vendégek masszív védekezését.
 
A játékrész hajrájában Nagy Zoltán révén a vendégek is eljutottak egy nagy helyzetig, de a középről, jó harminc méterről elvégzett szabadrúgást Kertész Ferenc kitornázta a sarokból.
 
A második félidőt ismét nagy lendülettel kezdte a Zala megyei együttes, de nagy helyzete nem volt, ezt követően negyedóra után ismételten az érdiek kezdték visszavenni a kezdeményezést. A csereként beálló Pintér Nikola veszélyes beadásokkal vétette észre magát. A hajrá előtt könnyen megszerezhette volna a vezetést Dobos Sándor együttese, de a baloldali szabadrúgás után a középen üresen maradó Takács Soma csak a kapufát találta el… Sőt, a 86. percben is ott volt a vendégeknél a lehetőség a vezetésre, de Bontó Marcell hiába cselezte át magát a védőkön, Kertész védett. A rendes játékidőben nem született gól, így kétszer tizenöt perc hosszabbítás következett.
 
A ráadásban, a 100. percben Kelemen Patrik lábában volt a meccslabda, hiszen Pallagi Botond remekül ugratta ki, de nem tudott elgurítani Czirjék mellett…
 
A következő húsz percben az érdiek többet tettek azért, hogy lezárják a mérkőzést, de nem tudták bevenni a vendégek kapuját, így következett a büntetőpárbaj ABBA-sorrendben.
 
Az érdiektől elsőként Mojzer György értékesítette a tizenegyest, majd a két andráshidai, Szegleti Gergely és Horváth Tamás sem hibázott. A második érdi rúgó, Kelemen Patrik lövésénél Czirjék ugyan érezte az irányt, de nem tudott hárítani.
 
Az első hiba az érdieknél jött, hiszen Pál Szabolcs kihagyta, míg a túloldalon Tóth László betalált.
 
Ezt követően Kertész Ferenc visszahozta az érdi reményeket, miután védte Bíró András tizenegyesét, majd Pintér Nikola is eredményes volt, de az utolsó sorozatban Ország Péter hibázott, míg Bailo Dávid nem, így a büntetőpárbajt 4–3-ra az Andráshida nyerte meg és jutott a legjobb tizenhat csapat közé.
 
– Nagyon nehéz mérkőzés volt, mert tíz emberrel védekezett az ellenfél. Azt kérte a mester, hogy a szélen próbáljuk meghúzni őket. Mindent meg akartunk tenni, hogy továbbjussunk. A hosszabbításban felvettük az ellenfél játékstílusát, mi is előrerúgdostuk a labdát, próbáltunk ezekből élni, a tizenegyespárbaj pedig már szerencse. Most pedig nem mellénk állt – mondta Pintér Nikola, az Érdi VSE szélsője.
 
– Összeszedetten, szervezetten játszottunk. Régóta játszunk az Érddel, tudtuk, hogy jó csapathoz látogatunk, mert nem véletlenül második a tabellán. Abból indultam ki, hogy az otthoni mérkőzésünkön, ahol három nullra kikaptunk, az sem volt ilyen egyszerű hiszen a 70. percben kihagytunk egy tizenegyest és utána kaptunk kettőt. Mondtam a srácoknak, hogy ha fegyelmezettek vagyunk, akkor a szerencse is mellénk áll. Örülök, hogy a munkának meg lett az eredménye, mert ebben a féléven csöpögtetni kellett az önbizalmat a fiúkba, nehéz őszön vagyunk túl, de a lelki sebeinkre ez a mostani egy jó gyógyír – nyilatkozta Dobos Sándor, a Tarr Andráshida SC vezetőedzője.
 
– A fő bajom, hogy nagyon gyámoltalanul játszottunk. Ilyen gyengén még nem is játszottunk, ebben az évben biztosan nem. Nem egy, vagy két ember, hanem szinte az egész csapat nagyon visszafogottan játszott. Ránk jellemző, hogy sok helyzetünk van, de most ez sem volt meg. Mondjuk, ha azt a keveset belőjük, akkor valószínűleg továbbjutunk. Az ellenfél pedig nyolc-kilenc játékossal védekezett, próbálta kihúzni null nullal, a tizenegyespárbaj pedig teljesen lutri. Abban sem volt ma szerencsénk… – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE szakvezetője.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC